Nedlukningen af Danmark førte til en nedlukning af flere dele af serviceloven. Det gjorde sig blandt andet gældende for en del af rengøringen hos Fredericia Kommunes ældre, men et flertal i Folketinget, anført af Dansk Folkeparti, fik noteret i aftaleteksten, at alle ældre “skal tilbydes en grundig rengøring”. Ældre Sagen har fremlagt en analyse, der viser at Fredericia Kommune ikke lever op til dette. Det vækker bekymring hos Dansk Folkepartis Susanne Eilersen.

“Aftaleparterne er enige om, at perioden med begrænsninger i hjælpen kan have efterladt et efterslæb særligt i forhold til rengøring, og at kommunerne derfor skal tilbyde berørte borgere en grundig rengøring efter en lang periode uden rengøring”, således lyder den del af lovteksten, som Dansk Folkeparti kæmpede for at få indført. Med den giver man alle berørte borgere retten til en ekstra rengøring, men ud fra Ældre Sagen må man forstå, at det altså ikke er noget man lever op til i Fredericia Kommune.

“Jeg undrer mig selvfølgelig over det jeg har kunnet læse i Ældre Sagen om Fredericia Kommune. Det bekymrer mig meget, hvis det er korrekt. Dansk Folkeparti fik afsat midler til ekstra grundig rengøring for alle de der ikke har fået gjort rent under Corona. Jeg er glad for at Kommunaldirektøren har vendt tilbage på mit undren, men der er stadig spørgsmål, som jeg savner svar på”, forklarer Susanne Eilersen, der blandt andet er medlem af Senior- og Handicapudvalget.

Annonce

“Jeg vil gerne vide om alle har fået det tilbudt, eller om det kun er de der har henvendt sig. Der er altid borgere der ikke har overskud til at henvende sig. Der kan være borgere der ikke har haft mulighed for at få ordnet rengøringen. Det er helt klart noget jeg vil løfte på næstkommende udvalgsmøde, for at sikre at Fredericia-borgerne har fået den service som lovpakken giver mulighed for. Vi ved at rengøring er super vigtigt for sundheden, så det er vigtigt for mig og Dansk Folkeparti, at vi får givet dem det tilbud de har ret til”, fortsætter Eilersen.

“Jeg noterer mig at der er tale om henvendelser fra borgere – og at de har fået gjort ekstra rent. Det er jo rigtig godt. Men jeg bekymrer mig meget omkring de ældre der ikke har henvendt sig. Det kan være at de ikke har overskuddet eller simpelthen ikke ved at de har den mulighed. Som jeg læser loven har alle der er visiteret til rengøring har en ret til en grundig rengøring. Der synes jeg at vi som kommune burde være aktive. Vi får udgifterne dækket af staten, så det koster ikke noget for kommunen”, slår Susanne fast.

“Jeg vil gerne sikre mig, at vi som kommune har oplyst alle borgere der er visiteret til hjemmehjælp omkring mulighederne. Alle skal have tilbuddet, om de så ønsker det eller ej, det er op til dem selv. Men de skal have tilbuddet. Det kan jeg forstå på den analyse Ældre Sagen har lavet, at vi har en udfordring her i Fredericia, en udfordring vi skal løse”, lyder det afslutningsvist fra Eilersen.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
2 måneder siden

Helt enig det duer ikke.

Det duer heller ikke at Dansk Folkeparti har været med til her i Fredericia som en af de få kommuner i hele Danmark, at sløjfe klippekortordningen, for plejehjemsbeboerne.????
Behovet var der måske ikke??? men årsagen var at man kun havde spurgt de aller svageste.
Og DF som altid står på de ældres side som har behov.??