Susanne Eilersen (O) fortæller, at jurister har slået fast, at hun ikke var inhabil på Økonomiudvalgsmødet, da sagen om Argentinervej blev drøftet. Et enigt udvalg endte med at vedtage, at der skal laves en intern undersøgelse, og den håber Eilersen er klar inden jul.

Karsten Byrgesen (D) udtalte tidligere til AVISEN, at Eilersen muligvis var inhabil i sagen omkring grunden på Argentinervej, som afgående Borgmester Jacob Bjerregaard købte. I den forbindelse ønskede Byrgesen en ekstern undersøgelse af sagen, og det forslag var i fredags oppe at vende på et Økonomiudvalgsmøde, hvor Jacob Bjerregaard ikke var til stede, da han var inhabil i sagen. Til gengæld var Susanne Eilersen til stede, og selvom hun havde sat sin underskrift på købsaftalen, så blev det vurderet, at hun ikke var inhabil.

»Det spørgsmål stillede jeg også selv inden, at vi gik igang. Jeg var selv meget optaget af det, men det blev vurderet, at jeg ikke var, da det ikke var det sagen drejen sig om,« siger Eilersen.

Byrgesens forslag gik på, at han ville have en ekstern undersøgelse, og så måtte det koste hvad det koster, men det Økonomiudvalget endte med at vedtage en intern undersøgelse.

»For det første mener vi, at en ekstern undersøgelse tager lang tid, og det mener vi er at satse for højt i første runde. Det er også en dyr proces at sætte gang til en enkelt sag, og så mener vi, at forslaget med det skal være lokale ikke er smart i forhold til, at det er en meget lokal sag med en Borgmester i en by og der er lokale aktører, men i bund og grund er det fordi, at det er at skyde højt . Ved at hive ekstern bistand ind, så er det netop for at imødegå det han siger. På samme niveau er vi enige i det, og har imødegået hans forslag på den måde. Vi håber, at det er en hurtig redegørelse så vi allerede inden jul kan få en afklaring, da vi som by og medarbejdere har brug for ro,« siger Susanne Eilersen.

Et af Karsten Byrgesens øvrige kritikpunkter i håndteringen af Nye Borgerligs forslag var, at han ikke var til stede, da det blev behandlet.

»Der er en konstituering, som han ikke er en del af, og om han skal indkaldes eller ej ved jeg ikke. Det er noget, som Økonomiudvalget skal vedtage. Det må vi have en drøftelse om, hvis det skal ske, men konstitueringen gør, at han ikke er en del af det, og det er spillets regler,« slutter Susanne Eilersen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer