Susanne Eilersen er formand for Sundhedsudvalget, der sammen med Kultur- og Idrætsudvalget og Senior- og Handicapudvalget, har underskrevet en historisk aftale med Fredericia Idrætsdaghøjskole, bedre kendt som Idræt i Dagtimerne. Eilersen glæder sig meget over det nu formelle samarbejde.

“Det er en aftale der indeholder utroligt mange gode tiltag for vores sårbare og udsatte grupper. Det er vores pensionistgrupper, vores demente, folk der er arbejdsløse, folk der måske trænger til at tabe sig lidt, men ikke har lyst til at stå nede i fitnesscenteret, men gerne vil ud i de trygge rammer. Idrætsdaghøjskolen har været utroligt god til at løfte de folk op”, siger Susanne og fortsætter:

“Det har vi fundet ud af i kommunen, at vi godt kan bruge det her samarbejde med de frivillige organisationer meget mere end vi har gjort før. Det har vokset sig stort de seneste år, nu sætter vi ekstra pind på, så er det også på tide at sætte underskriften”

Idrætsdaghøjskolen får muligheden for at bruge Sundhedshuset. Hvilke muligheder giver det?

“Det er den ekstra pind vi nu sætter på, at vi åbner Sundhedshuset op, sådan at de kan benytte sig af alle vores træningsfaciliteter deroppe om eftermiddag, i weekenderne og om aftenen, hvor vi ikke selv bruger dem. Jeg tror på, at de kan lave noget intensiv træning med nogle der trænger til det. De kan også træne med nogle der har brug for mindre og mere intime omgivelser, fordi de ikke er klar til det store endnu”, forklarer Eilersen og fortsætter: 

“Jeg tror på, at det vi for nogle år siden satte i gang med sundhed for nogle år siden, hvor forebyggelse skulle være overliggeren til alting indenfor sundhed, det tror jeg vi får meget mere glæde af nu”.

Du kan se hele interviewet med Susanne Eilersen øverst i denne artikel.

Leave a Reply