EGIF Fodbolds flagskib spiller pt. i Serie 2, og selvom træner Michael Nordby som sportsmand håber at rykke op, er det ikke klubbens altoverskyggende mål.

Træningen er overstået, og snakken gik i klublokalet i EGIF, da vi var på besøg hos dem på en træningsaften. Seniorformand Karsten Pedersen havde netop holdt møde med klubbens U19-trænere, og snakken begyndte at gå på landsholdet inden, at U19-trænerne forduftede og overlod klublokalet til det aftalte interview, der skulle omhandle klubbens seniorafdeling.

På seniorplan består Erritsø-klubben af hold i Serie 2, Serie 4 og Serie 6, og det er en situation som klubben er tilfredse med.

– Det vigtigste er ikke om vi spiller Serie 1 eller 2, men vi skal have en sammenhæng i hele afdelingen og vinde alle de kampe vi kan. Vi skal helst ikke lavere end serie 2, fordi så forsvinder linjevogterne blandt andet, siger Karsten Pedersen og bliver suppleret af Michael:

– Personligt vil jeg gerne rykke op, men det er fordi jeg vil vinde alt, hvad jeg kan. Om vi er på det niveau, hvor vi kan rykke op, ved jeg ikke, men hvis vi ikke prøver at vinde, så sker det aldrig. Men man kan rykke op uden at være klar til det, og så sker der det, at man i den efterfølgende sæson taber en masse kampe. Det kan ødelægge en hel afdeling, da folk viser deres sande ansigt med mange tabte kampe. Det er derfor vigtigt, at man er klar til at rykke op, siger han.

Sammenholdet skal være i top

I en breddeklub som EGIF er det sportslige derfor heller ikke det vigtigste.

– Vi vil gerne fællesskabet. I sommer havde vi en del afgange fra seniorafdelingen, fordi spillere tog udenbys, og andre stoppede helt og det kostede på vores antal.  Niveaumæssigt blev vi ikke berørt påfaldende på førsteholdet, men det var primært på andetholdet. Der opstod en situation i Fredericia KFUM, hvor et hold blev uenige med klubben og spillerne valgte at tage ud til os. Det viste sig, at spillerne var bedre end det vi kunne samle til det der skulle være andetholdet. Det gav mere harmoni at rykke dem op. De har været vant til at køre det som et lukket hold, og det har vi forsøgt at bryde op med. Vi vil gerne have et sammenhold på kryds og tværs i hele afdelingen, siger Karsten Pedersen.

EGIF har ikke et samarbejde med eksempelvis FC Fredericia eller Vejle Boldklub, men Karsten siger, at klubben ikke står i vejen for ungdomsspillere, der har niveauet til mere. Til gengæld giver det dem mulighed for, at EGIF’erne tager den direkte vej fra ungdomsafdelingen til klubbens seniorhold.

– For at ungdommen og seniorerne lærer hinanden bedre at kende, har vi arrangeret at de kommer til at træne på samme tid efter nytår. Det betyder ikke, at de skal træne sammen hver gang, men det kan være, at en spiller eller to træner fra ungdommen træner med, eller det gør, at der kan blive spillet 11 mod 11. Vi har en ung seniorafdeling, men derfor vil vi stadig gerne sørge for, at spillerne lærer hinanden at kende på kryds og tværs, siger Karsten.

I den seneste tid er der sket noget med faciliteterne i EGIF Fodbold, hvor den har fået et nøk op med nye forhold på delen, hvor der er kunstgræsbane.

– Det kommer blandt andet seniorafdelingen til gode med, at man kan sidde efter træning og få en øl eller sodavand. Vi har forsøgt at genskabe det man havde førhen, hvor der manglede nærhed til at drive fællesskabet. Godt nok kommer der ikke en ny kiosk deromme, men det giver os noget, når der er arrangementer og kampe. Vi har også fået et nyt stadion efter, at vi afgav det gamle til rugbyklubben. Det er ikke helt færdigt endnu, men det bliver fedt, siger Karsten Pedersen

Michael Nordby er glad for placeringen, da stadion er i læ af træerne, og med en stor tilskueropbakning er han en tilfreds træner.

– Vi har haft kampe, hvor der er 150-200 tilskuere. Det er blandt andet anden- og tredjeholdsspillere, men generelt set er der begyndt at komme mange og se os spille. Det gør oplevelsen til en helt anden, siger Nordby.

Slutteligt fortæller Michael og Karsten, at størstedelen i seniorafdelingen har en fortid i klubbens ungdomsafdeling.

– Det er vores mål, at vi gladelig tager de spillere hjem, der har været forbi større klubber eller har været i eksempelvis Aarhus for at studere. Vi håber, at de vælger at komme tilbage til rødderne, hvor kammeraterne spiller, slutter Karsten Pedersen.