Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med en ransagning i Vejle den 3. marts 2016 fundet to specielle mønter.  Det er politiets overbevisning, at der er tale om tyvekoster og at mønterne kunne stamme fra indbrud. Det  er ikke sikkert, at de to mønter stammer fra samme indbrud, eller sågar fra samme del af landet.

For at kunne komme videre med efterforskningen og opklare de indbrud, om mønterne antages at stramme fra, så har Sydøstjyllands Politi brug for hjælp.

– Vi har før opklaret sager på denne måde, hvor vi via sociale medier, medieomtale m.v.har fået hjælp fra borgere over hele landet, der på den ene eller anden måde har vidst noget, som har bragt os videre. Så kender du noget til de mønter vi har fundet, eller kender du til  indbrud, hvor sådanne mønter er stjålet, så kontakt os venligst, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Den ene mønt:

Mønten lå i en brun æske. På mønten er et billede af en indianer med ordlyden: County of roanoke virginia. På den anden side af mønten står ordlyden: Roanoke county’s 150th anniversary. På indersiden af æskens låg står teksten: Medallic Art Co.Danbury, Ct.

Den anden mønt:

På mønter ses ordlyden: Lensgreve Frederik Adolf Holstein og et billede af ham. På den anden side af mønten er et billede af et egetræ og under træet står ordlyden: Danmarks Sparekasser 1810-1960.

Du kan kontakte Sydøstjyllands Politi på tlf. 1-1-4.