Et samarbejde mellem EventC og Restaurant Oven Vande Ved Volden serverer nu en kulturel og gastronomisk lækkerbisken, når man over to dage inviterer til intimkoncerter med et overflødighedshorn af god mad og drikke.

Der er gang i de daglige forberedelser på Restaurant Oven Vande Ved Volden, da vi gæster den flotte restaurant i Norgesgade. Det kendte restauratørpar, Henrik Lyager Nielsen og Lise Lotte Gaarde, glæder sig over samarbejdet med EventC, der skal skabe liv og oplevelse i en tid, hvor meget står stille.

I en tid, hvor mange oplevelser udsættes, er Ulrich Nicolaisen fra EventC også meget tilfreds med samarbejdet, der gør det muligt at præsentere gode danske kunstnere under andre, men magiske rammer i den totalistandsatte restaurant med historiens vingesus indenfor og udenfor.

»Restauranten er bare smuk, og da vi i forvejen samarbejder om mange andre arrangementer, var det en unik mulighed for at skabe og udvikle noget sammen. Vi besluttede os at gøre mere ud af det samarbejde ved at booke gode kunstnere i form af sangerinden Ester Brohus den ene aften og et sandt soulstjerneshow, når Miriam Mandipira & The Soul Family spiller op,« fortæller Direktør hos EventC Ulrich Nicolaisen og uddyber:

»Vi kommer til at bruge hele huset – og rammerne taler for sig selv. Det er en gennemført og smuk restaurant i hjertet af Fredericia, hvis rammer vi glæder os til at bruge. Vi åbner alle lokaler op, så alle kan høre og se musikken, samtidig med, at vi laver en stoleopstilling foran scenen. Man skal kort sagt bare booke et bord i restauranten til 495 pr. kuvert, og så er der gastronomi og kultur serveret foran dig,« fortæller Ulrich Nicolaisen.

Lise Lotte Gaarde er enig.

»Det er en god ide. Vi er villige til at prøve alle gode ideer. Der er stilstand i samfundet, så vi skal gøre noget, og tænke andre ideer, og ikke mindst tænke fremad. Musik og mad er altid en god kombination, og det er en fremragende mulighed for at lave noget nyt,« siger Lise Lotte Gaarde.

»Der skal ske noget. Vi oplever, at folk er oplevelseshungrende, og med dette samarbejde leverer vi en mulighed, der giver god mening.« tilføjer Ulrich.

Og så skal vi naturligvis ikke snyde jer for den lækre menu, som Henrik Lyager Nielsen har sammensat: Der vil blive serveret ceviche af laks og marinerede tigerrejer på bund af plukkede salater. Hertil Colorado roast af Greater Omaha majsfodret kødkvæg stegt i peber og krydderurter pebersauce med madagaskarpeber. Dagens grønt og råstegte kartofler, slutteligt trilogi af efterårsæbler, kage – parfait – sorbet.

Velbekomme.

Koncerterne løber af stablen den 23. og 25. september og du kan booke din billet her.

Om Ester Brohus

Ester Brohus er på landevejen med guitaristen Knud Møller, som længe har været Johnny Madsens kapelmester. Ester Brohus har de sidste 40 år sunget og spillet for publikummer i hele Danmark, lige fra små lokale scener til de helt store festivaler.

Ingen koncerter med Ester Brohus er ens og det er præcis derfor, at en aften med hende altid er noget særligt. Esters’ udtryksfulde vokal og jyske charme rammer publikum lige der, hvor de er. Imellem sangene er der plads til levende fortællinger fra de mange koncerterne indenfor murene, rejserne til USA og Grønland, og livet som sangskriver.

”Jeg lever af de gode historier. De er overalt – ikke kun i de store byer”, fortæller Ester Brohus.
Ester Brohus har et nyt album færdigt, som udkommer I starten af 2021. Et album hvor også Knud medvirker. Ester forventer, at der inden længe kommer en ny single på gaden.

Knud Møller og Ester Brohus kan iøvrigt snart fejre 20-års jubilæum med deres prisbelønnede samarbejde på albummet ‘Poor pretty little me’ fra 2001. Knud Møller producerede albummet som høstede ikke færre end tre Grammy Awards.

Publikum kan forvente at høre nye sange fra det kommende album, men der bliver selvfølgelig også genhør med sange fra de ikke mindre end 11 albums, der efterhånden udgør Esters store bagkatalog. Og mon ikke også ‘Poor pretty little me’ er med på sætlisten.

Om The Soul Family

The Soul Family er et nyt samarbejde mellem sangeren Miriam Mandipira og fire erfarne musikere fra øverste pop/rock hylde. Musikere der jævnligt optræder med navne som Dodo & the Dodo’s, Lis Sørensen, News og Ivan Pedersen.

Miriam Mandipira & The Soul Family er aktuel med debut-udgivelsen “One”, som allerede har fået fantastiske anmeldelser.

“Miriam sætter en tyk streg under både sin alsidighed og sin status som Danmarks nok allerbedste sangerinde lige nu” Jakob Wandam, Bluesnews.dk

‘Vi mødtes omkring en koncert, hvor vi skulle fortolke nogle Etta James sange. Det sagde bare klik, og vi følte os øjeblikkeligt som i familie med hinanden. Gennem musikken blev der knyttet nogle bånd imellem os.’ fortæller Miriam.

Hun fortsætter, ’Vi fortolker andres sange, men lægger netop stor vægt på at fortolke. Det har altid været følelsen, der drev mig. Det har jeg med hjemmefra. Jeg har lært at blive inspireret, at give plads til mig selv’
‘Det er den følelse, der driver os, hvad enten vi spiller en Etta James-sang eller en sang af Gasolin – det skal føles rigtigt! Nogle gange kan folk genkende de sange, vi spiller, andre gange tager vi sangene et helt andet sted hen’.

‘Det er vores ønske at publikum skal ha’ en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, og den må gerne sende dem opløftede hjem’. ‘Følelsen og øjeblikkets inspiration imellem os fem på scenen, er det, der skaber vores egen lyd og gør os til en soul familie’.

Om musikken
I løbet af en aften med Miriam Mandipira & The Soul Family kommer man vidt omkring – fra coverversioner af blandt andre Kim Larsen, Savage Rose, Amy Winehouse, Gasolin, Etta James til enkelte af Miriams egne sange. Det hele pakket ind i bandets lækre og varme lyd.

Om Miriam Mandipira
Miriam Mandipira er fra Zimbabwe, og hendes inspiration kommer fra de store afrikanske sangere, hun lyttede til i radioen som ung. Og fra den soulfulde afrikanske musiktradition, hun voksede op i.

Her i Danmark har Miriam allerede vundet flere priser. Dét sammen med Miriams fantastisk fleksible stemme – som naturligt og ubesværet bevæger sig ind og ud af rootsmusikkens blues, gospel og soul – har gjort Miriam til en yderst efterspurgt vokalist. Miriam har da også optrådt med blandt andre DR Big Band.

Miriam Mandipira & The Soul Family:
Miriam Mandipira: vokal
Søren Skov: keyboards
Martin Stender: guitar
Thomas Fog: bas
Sten “Larm” Rasmussen: trommer

Leave a Reply