Eftersårsferien er i gang, det er tiden, hvor vejret viser tænder og regnen ofte pisker ned. Det er tid for beskidte udendørs aktiviteter, men også den tid, hvor man skruer op for varmen, tænder for levende lys og hygger i hjemmet.

Som kulturredaktør vil jeg komme med nogle anbefalinger til aktiviteter, den første er for voksne, så her må børnene blive hjemme. Jeg foreslår en tur i biffen, det kunne passende være PANORAMA – Biograferne ved Lillebælt.

Joker

Der er gennem de sidste mange år kommet en del spinoffs, nu er turen kommet til en af de mest skræmmende indbyggere fra Gotham City. Batmans fjende med den dræbende latter har fået sin egen film og den ser meget skræmmende ud.

Joaquin Phoenix er i rollen som Batmans nemesis Jokeren og han bliver bland andet flankeret af Robert De Niro. Ud fra de første anmeldelser, så tyder det på, at vi her har fat i en af de helt store film, som kan skræmme de fleste, men at man samtidig kan frydes. Det lyder i mine ører som en must see movie.

Gooseboy

Wikke og Rasmussen er mine ungdomshelte og at de igen har kastet sig over børnefilm er en gevinst for denne generation af børn. I en nutidig verden med et VR-spil kaldet Gooseboy tordner historien, der ud af i et hæsblæsende tempo med en lang række kendte skuespillere og sangere. Drengen Viggo må gå meget igennem og i ægte Wikke og Rasmussen-stil er der massere af sange og musik. Er du gået kold i Far til 4, så er her et kreativt indspark for hele familien, anmelderne er ikke enige, den får fra to stjerner til topkarakter. Det er Wikke og Rasmussen, og det kan gå begge veje, men kedeligt bliver det aldrig.

FIFA 20

Det er måske, uden at lyde diskriminerende, nok hovedsagligt drengene, der kan bruge hele dage foran fladskærmen med FIFA 20 kørende. Men hvad er det for et spil? Er det bare at spille en fodboldkamp mod et andet hold?

FIFA er blevet en benhård pengemaskine, men samtidig er det også her drømmene starter, hvis man vil gøre sig en karriere som FIFA-spiller og være på de store scener som E-superligaen eller ende på podiet til VM i FIFA og vinde sin første million.

Men det kan være at dit barn eller unge teenager har brug for din hjælp eller interesse til at komme skridtet videre med FIFA. Ultimate Team kan være vanskelig at finde hoved og hale i. En ting er, hvor god man er som spiller men holdet og indstillingerne er ligeså vigtige.

Mit forslag går på at sætte sig ind i FIFA Ultimate Team og være sammen med dit barn. Sæt dig ved siden af og vis lidt interesse mod den runde digitale bold, det vil med den rette indsats blive givet i tusindfold tilbage.

Her er et godt sted at starte.

A Star is Born

Netflix har en film som hitter stort for tiden, mange piger sluger denne film igen og igen. Den verdenskendte pop-diva og provokatør Lady Gaga og kvindebedårer Brandley Cooper er i hovedrollerne i denne tåreperser med et hamrende godt poppet soundtrack.

Trailer til A Star is Born som kan ses på Netflix

Jeg er selv i den situation, at jeg har en papdatter på 14 år, som gentagne gange har spurgt, om jeg ikke vil se den med hende, det vil jeg gøre i denne efterårsferie. Var dine børn helt fanget af Hunger Games eller Twillight, så er her en film, der tryllebinder piger.

Efterårsferien har også store traditioner for at komme ud og nyde de sidste solstråler, der kæmper vej gennem regnen. Mine anbefalinger er til, når man har fået håret blæst igennem og sokkerne er våde.

God ferie fra Fredericia AVISEN

http://bit.ly/lolalecture