Stine Bjerre Mortensen har netop været med til at udgive bogen “Min bedste kamp”.  Bogen og hendes retur til Fredericia for første gang siden Covid-19, har Fredericia AVISEN talt med hende om.

Tidligere på ugen blev bogen udgivet, og det var første gang, at Stine har været med til at skrive en bog.

“Jeg er stolt. Vi er fire, der har skrevet den, og jeg har skrevet kvindernes historie. Det er 22 tidligere eller nuværende landsholdsspillere, og det er fedt at kunne sidde med den i hånden og kalde sig medforfatter,” siger hun og kommer ind på forskellen mellem sit daglige arbejde på TV 2 SPORT og det at skrive en bog:

“Forskellen på den og mit arbejde er, at jeg selv bestemmer spørgsmålene på arbejde og her fortæller jeg deres historie. Da jeg talte med spillerne, som talte om deres kamp, så var det mig, der formulerede det, og så har de fået det tilbage til godkendelse. Det er ikke min egen præmis, men deres.”

Med bogen kom Stine også mere ind under huden på de spillere hun talte med, end hun gør i dagligdagen.

“Når vi dækker håndbold til dagligt er det i høj grad blå mod rød og taktisk spil, selvom vi forsøger at komme tæt ind på spillerne. Det her er spillerne der har noget på spil i kamp. Camilla Andersen valgte OL-finalen i 2000, hvor Danmark kom tilbage fra minus 7 mod Ungarn og hun var lige blevet gift med Mia Hundvin, så der var meget mediefokus. Det var en personlig kamp for hende. Jeg kom tættere på spillerne og de tanker og det de havde på spil, end jeg gør normalt.”

Siden Corona lukkede det hele ned har Stine ikke været i Danmark, men det ændrede sig i sidste uge, da hun vendte hjem med sin mand, Casper U. Mortensen.

“Det var rørende, da vi kørte ind i Fredericia i sidste uge efter, at vi ikke havde været her i tre måneder. Sidst skyndte jeg mig ud af landet, og vi havde udgangsforbud i Barcelona i syv uger,” siger hun.

Normalt går der noget tid mellem Stine ser sine forældre, da hun bor i Barcelona, men den her gang var ekstra særlig for hende.

“Det var særligt forstået på den måde, at hvis der skete noget med os, så var der ikke nogen , der kunne komme. Jeg var i en periode sindssygt bekymret for mine forældre. Jeg havde et par uger hvor jeg var hårdt ramt, og kom til at læse for meget i de spanske medier om hvor mange der døde osv., Jeg græd meget indtil Casper sagde, at jeg skulle stoppe med at læse så meget, da det blev voldsomt for mig,” siger Stine.

Se hele indslaget med den kendte TV 2 SPORT-journalist øverst i artiklen.

Om bogen

I MIN BEDSTE KAMP fortæller flere generationer af danske håndboldstjerner deres egne øjenvidneberetninger om deres største kamp på håndboldbanen. Du kan både komme med til store finaler, dramatiske semifinaler og altafgørende klubkampe fra 1980erne og frem til i dag.

Hos kvinderne kan du møde: Camilla Andersen, Anne Dorthe Tanderup, Anette Hoffmann Møberg, Anne Mette Hansen, Ann Grete Nørgaard, Susanne Munk Wilbek, Kristina “Mulle” Kristiansen, Christina Roslyng, Sandra Toft og Rikke Hørlykke.


Hos mændene kan du møde: Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Jesper Nøddesbo, Lars Christiansen, Joachim Boldsen, Niklas Landin, Lasse Svan, Erik Veje, Lasse Boesen, Nikolaj Jacobsen, Anders Dahl-Nielsen og Morten Stig Christensen.

Overskud fra bogen går til velgørende i samarbejde med Jesper Nøddesbo og børne- og ungehospice Lukashuset

Bestil bogen her

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer