Søndag skete der et kraftigt brag i Danmarksgade. TREFORs elforsyningschef, Per Sørensen, vil ikke udelukke det kan ske igen.

Fredericia AVISEN var til stede i Danmarksgade søndag aften lige efter flere borgere havde meldt om et stort brag foran Djengis Khan Mongolian Barbecue. Braget skyldtes, at der var sket en højspændingsfejl med en kortslutning til følge, der medførte en strømafbrydelse i dele af indre by.

Braget har vakt opsigt i Fredericia og flere borgere frygter, at det kan ske igen. I den forbindelse har Fredericia AVISEN talt med Per Sørensen, der er elforsyningschef hos TREFOR.

“Vi kan ikke udelukke, at det sker igen. Det er ret voldsomt, at flisen har løftet sig så meget som den gjorde. Vi ser ind i mellem, når sådan en fejl sker, at flisen løfter sig, men det her var voldsomt. Det sker ofte kun en gang om året, og det er ikke nødvendigvis, hvor der går mennesker,” siger Per Sørensen.

Selvom det lød voldsomt, så er der ikke nogen risici for at komme til skade rent elektrisk.

“Hvis man går på stedet, samtidig med fliserne løfter sig, er der risiko for at vælte, men der er ikke noget elektrisk farligt ved det,” slår Per Sørensen fast.

Har der været gravet eller udført andet arbejde det pågældende sted?

“Nej, det har der ikke i det her tilfælde. Det er en muffer i vores kablenet. Når vi lægger kabler i jorden, er vi nødt til at samle dem, og det er det, der er sket,” siger Per Sørensen.

Eksplosionen var kraftig, og Per Sørensen tvivler på, at den kan blive mere kraftig end tilfældet i går.

“Det er typisk kabelnet, der ligger i jorden. Jeg kan ikke sige præcist, om det kan blive mere kraftigt, men jeg tror det ikke. Det er voldsomt i forhold til, hvordan fliserne har løftet sig,” siger elforsyningschefen.

Er det jeres vurdering, at der har været risko for personsskade i forbindelse med den konkrete situation?

“Ikke andet end hvis man faldt over fliserne,” forklarer Per Sørensen.

Arbejdet med at udbedre fejlen er nu i fuld gang. Der skal graves ned og sættes en muffe og kabelstumper i. Per Sørensen vurderer, at det typisk tager to-tre dage og det er ikke noget borgerne kommer til at mærke.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/
0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer