2021 skulle have været året, hvor DM i Skills skulle afholdes i MesseC i Fredericia. Men på grund af Corona-krisen har det ikke været forsvarligt, så årets mesterskab er blevet aflyst. Men det stopper ikke Uddannelsesudvalget i Fredericia, der nu kæmper for at få DM i Skills til byen i 2023.

Det var en skuffet, men alligevel glad formand for Uddannelsesudvalget, der fortalte om DM i Skills. Skuffet fordi det ikke kunne blive til noget, men glad fordi DM i Skills har indstillet Fredericia Kommune til Falkeprisen og glad fordi udvalget har besluttet at gå efter DM i Skills i 2023.

– Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at vi ikke kunne holde det i år som planlagt. Men taget situationen i betragtning så vi ingen anden udvej end at aflyse det. Men det er med en stor glæde, at vi i Uddannelsesudvalget har besluttet at gå efter DM i Skills i 2023. Vi har nu afsat de nødvendige midler for at gå videre med arbejdet herfra, siger Pernelle Jensen (V).

Pernelle Jensen (V)

– Det er afgørende for Fredericia Kommune, at vi kan sætte et øget fokus på erhvervsuddannelserne. DM i Skills er det perfekte udstillingsvindue for at vise de mange muligheder man får med en erhvervsuddannelse. Vi har en dedikeret strategi, der skal sikre, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Den strategi går godt – men med DM i Skills vil vi kunne øge opmærksomheden yderligere, fortsætter Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

DM i Skills har indstillet Fredericia Kommune til Falkeprisen for det hårde arbejde man har lagt frem mod det nu aflyste DM i Skills 2021. Det vækker glæde hos udvalgsformanden.

– Hånden på hjertet, så synes jeg vi har gjort det godt. At det ikke blev til noget, det skyldes på ingen måde dårlig forberedelse. Tværtimod. Det er derfor også en rigtig god nyhed, at DM i Skills honorerer det arbejde ved at indstille os til Falkeprisen. Det er vi meget glade for. Det er en stor anerkendelse af den satsning og det arbejde vi i Fredericia arbejdet meget med: Nemlig at flere unge skal vælge rigtigt første gang – at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse, lyder det fra Pernelle Jensen.

DM i Skills 2021

I 2019 startede I got Skills – projektet, som skal arbejde med aktiviteter der dels markedsfører DM i Skills 2021, dels er med til at fremme erhvervsuddannelserne i regionen i et bredt perspektiv. I got Skills – projektet er støttet økonomisk af Region Syddanmarks Uddannelsespulje samt af Trekantområdet og af Fredericia Kommune. Et lignende projekt ønskes gennemført i forbindelse DM i Skills 2023 I Fredericia. Fordelen er, at arbejdet kan bygge videre på de erfaringer, samarbejdspartnere og med den projektleder, projektet har fået.

På baggrund af Fredericia Kommunes store arbejde i forbindelse Skills 2021, har SkillsDanmark valgt at indstille Fredericia Kommune til Falkeprisen. Falkeprisen uddeles til en kommune, der har gjort en særlig indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne.

DM i Skills 2023

I forbindelse med et værtskab for DM i Skills ligger der et stort forarbejde med aktiviteter målrettet alle, der kunne have interesse i at tage en erhvervsuddannelse samt folkeskolens udskolingsklasser i særdeleshed. Uddannelsesudvalget har taget initiativ til et lokalt partnerskab med de lokale erhvervsuddannelsesinstitutioner, der skal sikre, at flere unge vælger og gennemfører en erhvervsuddannelse. DM i Skills i Fredericia vil understøtte arbejdet med erhvervsuddannelsesstrategien.

De næste skridt

Den formelle ansøgning til regionens Uddannelsespulje skal indgives medio september 2021. Der har været en indledende dialog med Trekantområdet, der ligesom ved DM i Skills 2021, ønsker at indgå i samarbejdet både økonomisk, politisk og med projektarbejdstimer. Trekantområdet har tilkendegivet, at de vil indgå i et økonomisk samarbejde lignende aftalen for DM i Skills 2021.

Region Syddanmark er klar til en dialog og afventer at Fredericia Kommune og Trekantområdet tager kontakt for at indgå dialog om puljemidler til et nyt ”I got Skills”-projekt.

Om DM i Skills

DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark, der er en nonprofit organisation, som arbejder med talentudvikling, eksponering og internationalisering inden for danske erhvervsuddannelser, og sender unge danske lærlinge og elever af sted til de store internationale konkurrencer som WorldSkills og EuroSkills.

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år afholdt DM i Skills og mesterskaberne afholdes på skift i de fem regioner. I 2025 afholder SkillsDenmark det første EuroSkills i Danmark. EuroSkills afholdes i Herning, og det er et momentum og en international begivenhed, som forudgående danmarksmesterskaber allerede nu leder hen mod. Der arbejdes bl.a. med en kommunikationsstrategi med fortællinger om fag og talenter i udvikling, og med muligheder for både uddannelse og job i lokalområderne. Dette giver værtskommunerne i 2022-2025 nogle store fordele og muligheder for at sætte spot på de lokale tilbud og muligheder.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer