På søndag tager FC Fredericia imod Hvidovre IF i Norditbet Ligaen. FC Fredericia vandt i går hele 6-0 over Ringe i Sydbank Pokalen, og med sejren i søndags på 3-0 ude over Roskilde FC er der forhåbentlig mål i vente på Monjasa Park. Fredericia AVISEN tog forbi for at se banen, som gennem sommeren har fået lagt varme i.

Det er ikke fordi, at varme i banen virker relevant lige nu, men når man kender det danske klima, så ved man, at varmen her snart er en saga blot. Men vi er i denne omgang kommet for at tale med Groundsman Jørn Jensen om det nye græstæppe. Imens hans kolleger Kim og Martin er ved at få det sidste ukrudt væk fra fliserne på stadion, kører han rundt med den store tromle på det superligaværdige græstæppe.

“Vi bliver klar. FC Fredericia træner på banen lørdag – og så går det løs søndag. Der er sået 500 kilo græsfrø, og det er blevet godt. Næsten alt er gået efter planen, så nu er det de sidste detaljer, som vi arbejder med,” siger Jørn.

Vi kan se, at I fjerner ukrudt med de bare næver og en hakke?

“Ja, der er jo afbrændingsforbud og da Fredericia Kommune samtidig er en grøn kommune, er det no go med ukrudtsmidler,” fortæller Jørn.

Hvad med dig selv, er du med på søndag?

“Ja, jeg kommer naturligvis herud. Jeg kigger også forbi lørdag, når holdet træner for at se banen i brug igen. Det er virkelig blevet godt. Det sidste, der mangler nu er teknikerhuset, der styrer det hele. Det er entreprenøren i gang med nu, men på søndag skal vi ikke bruge varme i banen, så det er ikke en hastesag endnu,” fortæller Jørn Jensen.

Jørn har travlt og vi takker for hans tid, og lader ham køre videre. Se banen og vores lille indslag fra Monjasa Park her: