En epoke lakker mod enden i Fredericia Idrætscenter. I tirsdags blev medarbejderne i Fredericias store idrætshus informeret om, at Bent Bjerre Jørgensen efter 22 år i direktørstolen stopper den 1. april 2018. Pensionisttilværelsen venter forude – og den er han klar til. 

Bent Bjerre Jørgensen bor i dag sammen med sin hustru Susanne i præcis det hus, hvor han kom til verden på 6. Julivej 98 i Fredericia. Det var hans forældre, der byggede huset. Sammen Susanne og Bent har opfostret børnene Stine og Lasse.

Bent Bjerre Jørgensen gik i skole på Markholt-Olesens Realskole, inden han senere kom i lære som murer ved Charles Petersen. Han ville være bygningsingeniør, men faderen bad ham tage en “rigtig uddannelse” før “læseriet”. Bent kom senere ind på Odense Teknikum, men samtidig hørte han, at der var en overproduktion af bygningsingeniører, hvorfor han besluttede at tage værnepligten først. Det endte med 23 år i Forsvaret, hvor han havde titel af Major, da han stoppede. I alle de år var arbejdspladsen Kongens Jyske Fodregiment på Ryes Kaserne.

Mange kender måske også Bent Bjerre Jørgensen fra hans aktive tid som håndboldsspiler i Fredericia KFUM, hvor han i årene 69-74 var playmaker, stregspiller og venstre fløj. “Det blev da til fire landspokalfinaler, men dengang gav det ikke adgang til Europa, og da de store profiler, som Anders Dahl kom til klubben, røg jeg på andetholdet, hvilket nok også skyldes, at militærtjansen tog min tid, så jeg ikke gjorde nok ud af min træning. Det var dog en dejlig tid,” fortæller Bent Bjerre Jørgensen, som gennem årene fortsatte med at være en del af Fredericia KFUMs håndboldafdeling. I 1980erne havde han to år som træner for klubbens damer og et enkelt for klubbens bedste herrer, sidenhen også en række bestyrelsesposter.

I 1981 blev han gift med Susanne og året efter kom Stine Bjerre Jørgensen til verden.

Fredericia Idrætscenter rejste sig igen

Den 1. januar 1996 blev Bent Bjerre Jørgensen ansat for den selvejede institution, Fredericia Hallen, som allerede i maj samme år gik konkurs.

“Jeg vidste intet om det dårlige regnskab, men kommunen overtog forretningen, og jeg fik lov at starte det hele fra bunden af den 1. august samme år. Det var faktisk en spændende opgave. Vi kunne sætte en god organisation med mange af de samme ansigter. Vi gik i gang med det store drifts- og vedligholdelse arbejde, der lå i rammerne, som var slidte. Man kan måske sige, at jeg startede i orkanens øje, men vi kom stærkt tilbage,” siger Bent og fortsætter:

“De første 10 år gik med at få driften op at køre, herunder gjort tagene tætte, gøre klar til store arrangementer og så videre. Senere lavede vi en totalrenovering af svømmehallen. De sidste 12 år er gået med at udvikle. Vi har formået at køre drift, men også udvikle vores faciliteter. Vi åbnede også Fredericia Stadion i 2006, og mange stærke foreninger er i dag placeret i vores store idrætscenter. For fem år siden vedtog byrådet en ny udviklingsplan for centret, som betød at vi gik fra en rolle fra at være udlejer til selv at lave indhold, f.eks. FICNESS, der er meget populær.”

Når du tænker tilbage over de største oplevelser her, hvad vil du så nævne? 

“Jeg fristes til at nævne de store arrangementer, sportsoplevelser og koncerter. Men det som varmer mig mest i dagligheden – det er de gode historier – det at gøre en forskel i forhold til mennesker, både personale og den store berøringsflade, man får herude. Man får også mulighed for at hjælpe mennesker i en træls situation – og når det lykkes, varmer det mit hjerte allermest.”

En livsstil

Bent Bjerre Jørgensen er sammen med hele familien Jørgensen blevet set mange timer uden for “normal arbejdstid” i centreret, både med håndbold, fodbold og andre arrangementer, og det er en del af jobbet.

“Jeg har faktisk været glad for det. Jeg har været tæt på mine børn. Samtidig ved man ikke altid, hvornår man er på arbejde og ikke er. Det er også fritid. Det er en livsstil, og sådan skal det være sådan et sted her. Passionen og interessen for de mange mennesker herude skal fylde,” fortæller Bent.

Ny leder overtager et godt fundament

Bent Bjerre Jørgensen er miljøskadet. Han er glad for planer, fortæller han. Det skyldes nok også fortiden i forsvaret. “Det er godt at vide, hvilken vej man skal og hvordan. Vi har planen klar, og organisationen er stærk. Vi har også fået et større ansvarsområde i hele organisation, hvor også Madsby Parken og Minibyen er kommet til, og så venter der snart et nyt flot indgangsparti og håndboldarena. Det bliver godt,” siger Bent.

Har du et råd til den nye leder? 

“Hmm, ja. Man skal være god til at lytte. Dialogen og samarbejdet er alfa omega for et stort center med mange forskellige interessenter, som alle arbejder dedikeret for deres klub og forening. Det er vildt afgørende med dialogen, og tidspunktet med andet kvartal, er det helt rigtige for den kommende leder af dette fantastiske hus.”

Hvad skal du lave nu? 

“Jamen, jeg skal besøge min børn mere. Det har jeg fortalt dem, og så skal jeg passe huset og haven, og mon ikke også der melder sig et par opgaver. Der hænger nogle bolde i luften, som skal gribes. Jeg har også et golfsæt i kælderen, men også træning og motion vil jeg bruge mere tid på. Den tid har jeg manglet. Derudover elsker jeg naturen, så jeg vil lægge en plan. Jeg arbejder bedst med mig selv, når jeg har en plan. Jeg er nok miljøskadet, griner den kendte centerdirektør.”

Bent Bjerre Jørgensen vil fortsat sætte sine fødder på matriklen, da sporten og arrangementerne stadig betyder meget for ham. Han glæder sig også allerede til håndbold på søndag, når FHK spiller hjemme, hvis ikke turen går til håndbold i Kroatien.