Forud for finalen havde skolerne afholdt deres egen Edison finale. Vinderholdene herfra blev samlet i Stribhallen fredag d. 6/11, og havde deltagelse af 22 hold fra folkeskolerne i Middelfart Kommune. Dommerpanelet var stærkt besat med tunge herrer og damer fra kommunens erhvervsliv.

Skoleudvalgsformand Johannes Lundsfryd var Sprechstallmeister, og ledte deltagere og dommere gennem finaledagen.

Temaet for årets Edisonfinale var sund hverdag,

Hvordan får vi alle sammen en sundere hverdag? Det havde eleverne arbejdet med rundt på skolerne. Der var ingen tvivl om, at dommerne havde det svært, da de skulle bedømme de spændende og kreative idéer, der blev pitchet i Stribhallen.

Der blev uddelt fire priser i finalen. Tre vinderpriser, hvor dommerpanelet udvalgte de tre bedste idéer. Den fjerde pris var elevprisen. Her bedømte eleverne fra finaleholdene hinanden.

Skoleudvalgsformand Johannes Lundsfryd Jensen forklarer:

“Innovation handler ikke kun om at tænke på en ny måde. Det handler også om at være foretagsom, og handle på de idéer/koncepter, man skaber. Det må man sige, at eleverne har gjort. Der er blevet undersøgt lovmæssige krav og bestemmelser, lavet brugerundersøgelser, kontaktet diverse producenter, og materialeudviklet ned til mindste detalje.”

Spænd hjelmen! – var vinderbudskabet.

Vinderprisen gik til “Save the head”. Det var fire piger fra Strib Skole, der stod bag projektet, som handlede om, at lave cykelhjelme, der ikke ødelægger frisuren. Så nu er forfængelighed ikke længere en undskyldning, når cykelhjelmen skal krænges ned over de kreative fletninger om morgenen.

Andenpladsen gik til elever fra Nørre Aaby Skole med en mundspray, der gjorde man ikke havde lyst til at spise sukker.

Tredjepladsen gik til elever fra Gelsted Børneunivers, der havde opfundet et ur, der kunne hjælpe med sundheden i hverdagen.

Elevprisen gik til elever fra Strib Skole og deres koncept til at få Hurtig hjælp.

Præmier og kvalifikation til Danish Entrepreneurship Award Udover vinderdiplom og flotte sponsorgaver fra Middelfart Sparekasse som vinderne vandt til hele klassen, så sikrede sejren også de fire vindere deltagelse i Fonden for Entreprenørskabs landsfinale i Edison, der afholdes på Danish Entrepreneurship Award i Fredericia d. 19. november. Her er vinderpræmien 10.000,- kr.

Dommerpanelet bestod af:

Erhvervsdirektør Henrik Nygaard, Middelfart Sparekasse

Adm. Direktør Kim Pedersen, Pettinaroli A/S

Hoteldirektør Tina R. Pedersen, Severin Kursuscenter

Erhvervschef Niels Chr. Hammelev, Middelfart Erhvervscenter Brian Vangsted fra LIP Bygningsartikler A/S

Johannes Lundsfryd, Skoleudvalgsformand Middelfart Kommune.