Go’Dart Fredericia er navnet på Fredericias kommende dartklub. Når de sidste formaliteter er på plads i den kommende fremtid er de klar til at tage imod medlemmer.

I Sjællandsgade 96B har klubben til huse. Der er opsat elektroniske dartskiver, som man kender det fra eksempelvis værtshuse, hvor der netop er dartskiver. Og det er netop typer fra det miljø, som klubben håber at tiltrække, men det understreges, at der er plads til alle, og at bedømme ud fra fremmødet på vores besøg, er det bestemt også tilfældet.

Der er plads til både unge og de lidt ældre. (Foto: AVISEN)

I pinsen har blandt andet formand Jesper Emil Sørensen og kasserer Ingeborg Juhl Sørensen sammen med nogle andre deltager i et stævne henover weekenden. Aldersforskellen er stor, men det er passionen ikke. De omkring ti spillere, der er til stede i lokalet, bakker hinanden op, men der er også tid til kærlige drillerier i de interne kampe, som da vi var til stede. 

I weekendens løb spilles der mod andre e-dartklubber. Det betyder, at man kan stå i lokalet i Sjællandsgade og spille mod eksempelvis Hornslet. Det gør også, at man i en tid som denne med restriktioner, ikke er hæmmet, da man kan stå på hver sin lokation.

Koncentrationen er i højsædet, når der skydes. (Foto: AVISEN)

Grunden til, at Go’Dart er startet op er simpel, når man spørger Jesper.

– I omkringliggende byer er der klubber, så hvorfor skal der ikke også være en i Fredericia? Det føler vi, at der har manglet og derfor har vi nu lavet klubben, siger Jesper og fortsætter:

– Så snart vi har de sidste formaliteter på plads åbner vi op for medlemmer, og vores forventning er, at vi hurtigt kommer op og være omkring 30 medlemmer.

Selvom navnet på det, som Go’Dart spiller, er dart, så er reglerne som i det dart man kender fra fjernsynet, hvor der er gang i den til VM. På færrest mulige forsøg skal man forsøge at spille fra 501 points ned til præcis 0, hvor der skal afsluttes med en double eller rød bull. 

Kampen sættes op. (Foto: AVISEN)

Reglerne for 501 er rimelig simple, hver spiller har tre pile pr. kast, hvorefter det gælder om at nå ned så hurtigt så muligt og afslutte spillet på en double, (den yderste ring på skiven eller bulls eye, den lille røde i midten). Eksempel: Mangler man 40 point, skal man ramme yderringen på 20’eren. 

Ikke alle darts scorer point:

  • Darts der springer tilbage fra skiven, må ikke kastes om. 
  • En dart der er tabt / kastet længere end 61 cm over hockeyen (kastestedet) er tabt. 
  • Hvis andet end dartens spids rører skiven, tælles der ikke point. 
  • Hvis en dart falder ud af skiven, inden den er godkendt af tavleføren tæller den ikke point 

Mens der spilles lidt internt kamp inden, at den går løs igen mod et andet hold, så blev undertegnede også sendt i kamp. Det er ikke så nemt, som det ser ud til, og man skal huske at regne ud, hvad man skal skyde efter i stedet for “bare” at gå efter at ramme bulls eye. Flere gange var muligheden for at lukke den, men muligheden blev forpasset, og forskellen på en, der har prøvet at spille dart før, og en der prøver første gang blev dermed vist.

Go’Dart Fredericia kommer til at tilbyde tre forskellige medlemsskaber.

  • Ligaspiller: 100 kr. pr. måned
  • Juniorspiller: 50 kr. pr. måned
  • Passivt medlem: 50 kr. pr. måned

Liga- og juniorspillere over 15 år, kan deltage i Dartligas turneringer.Alle medlemmer kan deltage i klubmesterskab og Go’ Dart’s egne turneringer.

Man kan følge med i, hvornår Go’Dart Fredericia er klar til at åbne op for medlemmer på deres Facebook-side.