Ved du hvad humlebier og mus har med hinanden at gøre? Eller hvilke dyr, der man kan finde i en lille sø? Hvad har køer og får med krible krable-dyr at gøre? Alt dette og meget mere kan du høre og lære om når Kolding kommune og Landbomuseet i Kolding åbner dørene.

Se de vanvittige væsner i øjnene

”Tør du se de vanvittige væsner i øjnene?”, udfordrer Naturvejleder Maja Møholt. Til arrangementet kan du komme helt tæt på vandhullets spøjse og alien-lignende skabninger. Du kan finde ud af, hvordan den smukke og lynhurtige guldsmed udvikler sig fra en glubske og grådig larve, og meget mere.

Rør en gødningsbille og giv en humlebi et hjem

Humlebierne har det svært i Danmark, da deres mulige bosteder forsvinder og mængden af mad bliver mindre. Kom og gør en indsats for humlebien, ved at bygge et hjem til den og lær om humlebiens specielle liv.

Det er ikke kun humlebierne, der har det svært i Danmark, men for eksempel også biller, som lever i lort. ”Du har måske set et filmklip af den store afrikanske gødningsbille, som laver en stor kugle af lort og triller afsted med den, men vidste du at vi faktisk også har biller herhjemme, der gør det?”, fortæller Naturvejlederen, der til arrangementet tilbyder børn og voksne en lidt anderledes oplevelse. Gødningsbiller spiller bl.a. en vigtig rolle i vores natur, da de fjerner lort og graver det ned i jorden, så planterne kan optage næringsstofferne.

Nystegte pølser og brødbagning på bål

De mange spændende og lærerige oplevelser giver god appetit. Landbomuseet har derfor tændt op i grillen, så du kan købe nystegte pølser med brød eller kartoffelsalat. Er du stærk og frisk kan du kværne dit eget mel og bage et knækbrød på bålet. Madpakken kan også nydes ved de mange borde og bænke eller i græsset på dit eget picnictæppe.

En del af Krible Krable måneden
”Dyr på Græs – lad det krible og krable” er en del af det landsdækkende krible krable tema, som naturvejledere i hele landet afholder i samarbejde med DR Ramasjang i maj måned. I Kolding tilbyder naturvejlederne, Nicolai for Børn, m.fl. lærerige og kreative forløb for byens skoler, børnehaver og vuggestuer.  På Biblioteket kan forældre og børn låne en krible krable rygsæk og selv tage på jagt efter de spændende smådyr.

Tid: 6. maj, klokken 10-15
Mødested: Landbomuseet, Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding
Kontaktperson: Naturvejleder Maja Møholt (tlf.: 20 51 44 02, mail: majmo@kolding.dk)
Obs! Medbring kontanter og evt. mobilepay

Se hele programmet for arrangementet ”Dyr på Græs – lad det krible og krable” og andre krible krable aktiviteter på www.oplev.kolding.dk/kriblekrable.

(Foto: Kolding Kommune )