Museumsgården Kringsminde ser igen i år tilbage på Fredericia og omegns historie længe før fæstningen blev til. Onsdag den 29. juli og onsdag den 5. august – begge dage kl. 12-16 kan du møde flere lokale udstillere, der fortæller om og viser deres oldtidsfund frem, som de gennem årene har fundet i området omkring Fredericia. Med sig har de hovedsageligt fund i flint, stenalderøkser, spydspidser, dolke, kornsegl, pilespidser og historisk keramik.

Man har også mulighed for at få egne fund vurderet af en ekspert. En arkæolog fra Vejle Museum kommer begge dage, og man er velkommen til at komme forbi og få en snak om sine fund.

Landbruget for 100 år siden

Området omkring fæstningsbyen har alle dage været et godt sted at bo. Det vidner de mange nedpløjede gravhøje om.

På Museumsgården kan man se forskellige traktorer og redskaber, som man brugte for 100 år siden. Bliver vejret godt og er kornet moden, vil gårdens landbrugslaug få gang i selvbinderen på hvedemarken bag Kringsminde.

I laden står Erling Lykke fra Haarby, og viser omkring 60 forskellige gamle og nye kornsorter frem, som er samlet gennem tiden.

Børn i gamle dragter hopper i reb og giver et indblik i, hvordan børn legede på landet i gamle dage. Man også velkommen til selv at deltage.

På gårdspladsen flettes der lavendelkoste. Man kan også prøve kræfter med at flette en åleruse, som man gjorde i stenalderen.

Husdyr i gamle dage

I gamle dage havde en almindelig gård flere forskellige husdyr. Onsdag den 5. august fra kl. 12-16 får Museumsgården besøg af Ole Mols fra Grindsted-egnen, der kommer og viser gamle danske husdyrracer frem og fortæller om dem.

Sødsuppe og gammeldags marmelade

I det gamle køkken på Kringsminde kan man smage sommerens sødsuppe og kammerjunker. Her laves også gammeldags marmelade af rabarber og jordbær fra urtehaven. Melder ”den søde” sult sig, kan man købe kaffe, friskbagt kage og sprøde kniplingskager i staldcafeen. Ingen honning uden blomster. Fredericia Biavlerforening er på stedet og sælger af deres gode produkter.