Fredericia AVISEN gik tidligere på ugen en tur i Fredericias centrum, og talte med byens butikker, der stille og roligt er ved at genåbne. Ved samme åndedrag talte butikkerne om vigtigheden om at stå sammen og handle lokalt.

Efter gåturen rundt i byen sagde Chefredaktør Andreas Dyhrberg Andreassen blandt andet:

“Vi har været rundt i byens butikker, hvor der særligt er god plads i tøjbutikker. Det så mere problematisk ud i påskedagene i fødevarebutikkerne. I byens butikker håber de, at man føler behovet og lysten for at komme ud igen. Mange har forsøgt med at bringe ting ud og det gør de stadig, men herfra skal der lyde en opfordring til at besøge dem.”

“De, der har besøgt byggemarkeder, ligesom mig, vil vide, at der er meget færre mennesker i butikkerne end der. Fredericias butikker er i en tilstand, hvor man har det svært, og derfor har vi givet spalteplads til at fortælle historierne på Fredericia AVISEN. Dertil har vi lavet en række løsninger som byens butikker, blandt andet Torvet, hvor man kan bestille ting online. Det er ikke fordi de her koncepter har gjort, at ordrerne stormer ind, fordi vi holder igen, når vi er bange, og det er fornuftigt, men ikke det vi har brug for. Men hvis vi skal appellere til noget fornuftigt, så er det at bruge penge, der nu bruges på haveting, til at bruge dem på lidt tøj, mad og drikke ud af huset. Som mange har sagt, så er det ikke os alle, der har råd til at spise for 75 kroner mad ude fra hver dag, men der er andre basale ting, man kan købe og bruge igen bagefter.”

“Det er et forandret Fredericia efter coronakrisen. Landet genåbnes stille og roligt, og i de kommende uger vil mere åbne, men der er ingen tvivl om, at vi skal støtte lokalt og vente og se hvad der sker,” slutter Chefredaktøren.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
6 måneder siden

ja handle lokalt. Man kunne også begynde med at bruge lokale firmaer til byggerier. Mange byggerier i Fredericia bygges af udenbyes firmaer. Se DLG og Hoktons byggeri, kun udenbyes firmaer har entrepriser.
Hoktons ejer ovenikøbet i bestyrelsen i Business Fredericia.
I.P Schmidt gårdens byggeri var også udenbyes og der hvor Ti Trin Ned flyttede til var det også udenbyes, begge steder gik firmaer konkurs og lokale håndværker måtte knokle for at få byggeriet færdig til tiden.
Ja vi skal handle lokalt. Det skal de lokale vel også?