FHK er ligaens næstmest formstærke hold. Det står i stor kontrast til den indledning som holdet fik på sæsonen, hvor der efter seks kampe var noteret fem nederlag og knap så prangende spil i flere af kampene. Med det niveau, som holdet viser pt., er der slutspilspotentiale at spore.

Trænerteamet og direktionen vil ikke tale om det ud af til, men faktum er, at FHK bør komme i slutspillet med den formkurve, hvor holdet pt er noteret for fem sejre i de seneste seks kampe. Det er kun overgået af GOG, der i Herre Håndbold Ligaen er noteret for ni sejre og to uafgjorte opgør, men dykker man ned i det spillemæssige er GOG laks presset. De har skader til Emil Lærke og Morten Olsen, og er senest blevet coronaramt med Søren Haagen og Kasper Kildelund. Spillet svinger også, og senest var de heldige med at vinde over Skanderborg, så spørgsmålet er, hvornår de lider et nederlag i ligaen.

Netop GOG møder FHK i næste uge, og hvad der før sæsonen lignede en meget svær opgave ser derfor pludselig lysere ud. Tirsdag spiller GOG på udebane mod slovenske Trebjne, og selvom det er et hold GOG nok slår, så er de inde i et maks presset kampprogram, hvor især bagkæden er ramt. Stig Tore Moen er ikke på toppen, og det efterlader GOG med en bagkæde bestående af purunge Simon Pytlick, Mathias Gidsel og Emil Madsen. Ser den situation ikke snart bedre ud, så kan korthuset vælte på Sydfyn.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Det er en stor modsætning til FHK, hvor man kan bryste sig af en stærk bredde for tiden. I sæsonens indledning var flere af spillerne ikke på toppen samtidig med, at blandt andet Nicolaj Nørager skulle spilles ind på holdet. Især i den seneste tid har Nørager imponeret spillemæssigt, og det kan også aflæses på statistikken, som Divisionsforeningen laver. Målt på såkaldte MEP-point (most effective player) er Nørager pt. den 11. bedste spiller i ligaen og lidt længere nede af listen på en 16. plads er Kristian Stoklund. Det er ikke den eneste liste, som FHK skyder frem på. Også på målmandsstatistikken er FHK i kollosal fremgang, hvor Emil Tellerup pt. indtager syvendepladsen med en redningsprocent på 33,3 %. Med til den historie hører, at flere højere rangenerende keepere på listen ikke har i nærheden af samme antal skud imod sig som Tellerup. Mikael Aggefors, Kristoffer Laursen og Søren Haagen har haft over 100 skud færre mod sig end Tellerup  og spillet færre kampe, og det skal Tellerups placering i den statistik ses i relief af.

http://adp-as.dk

Pt. lever FHK stort på at have en bredde, hvor alle byder ind, og det giver et godt og varierende spil, da der er stor forskel på om FHK har en langskytte på banen i form af Mishels Liaba eller alternativt Kristian Stoklund, der er en mere spillende type og det er FHK’s helt store styrke, da det har været varierende, hvem der har peaket på det seneste, hvor holdet i flere af kampene har været stjernen. Fortsætter den tendens, så er der store chancer for, at FHK for første gang siden de glade 70’er dage for alvor er med, hvor det danske mesterskab afgøres, nemlig i slutspillet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer