Forside Erhverv Duften af multikultur ved siden af Rådhuspladsen

Duften af multikultur ved siden af Rådhuspladsen

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I Fredericia er der efterhånden en del madtilbud, og flere af dem er fra forskellige kulturer. Et af stederne er Sal Sal i Jyllandsgade, som virkelig skiller sig ud af mængden på en positiv måde.

Det er blevet middagstid, og jeg vælger at tage den nemme løsning til at få noget mad indenbords. Jeg har i løbet af eftermiddagen flere opgaver i centrum, og jeg tager derfor turen til noget af det, der er allermest centrum af Fredericia.

Jyllandsgade lige ved siden af Rådhuspladsen, hvor Sal Sal har til huse. Armin Ahmadi er manden, der er på arbejde denne regnfulde fredag middag, hvor jeg søger ly hos Sal Sal.

Hos Sal Sal vælger man helt selv, hvad man vil have i ens durum, sandwich eller hvad man ellers kunne tænke sig. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Armin spørger, hvad jeg skal have og svaret lyder en græsk sandwich med kebab. Forskellen på Sal Sal og de kebabsteder, som jeg ellers kender til i Fredericia, er at man selv vælger alt indholdet. Akkurat som man ser det i flere udenlandske kebabboder.

Jeg skal have lidt af det hele i, og beder Armin om at fylde, hvad han synes kan være lækkert i, men undervejs er servicen stadig i top og han spørger, om der er enkelte ting, som jeg ikke kan lide.

Den græske sandwich med kebab. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Selvom det er en “vælg hvad du vil have i-“-sandwich går det hurtigt. Få minutter efter min bestilling er maden klar, og lækkert er det.

Jeg starter med at tage en bid af brødet, og det er noget jeg virkelig har set frem til. Brødet er virkelig lækkert, og det minder mig om ferie i Sydeuropa, hvor man får noget lækkert tilberedt brød til maden.

Det er en smag, som næsten ikke kan beskrives. Det er bare så dejligt at tygge i, og godt smager det også, når det er lavet på den måde, som Sal Sal har lavet det på.

Kebaben har også en konsistens, som skiller sig ud af mængden blandt andre kebabpushere. Der kan være meget svingende kvalitet på kebab, men Sal Sals er virkelig i den høje ende, og denne gang skuffer de mig heller ikke. Jeg er i himlen, da jeg indtager min græske sandwich, som er virkelig lækker.

Selvom jeg er blevet virkelig sulten forsøger jeg stadig at nyde maden. Det synes jeg, at den fortjener, når den er i topklasse. Efter ti minutter har jeg indtaget sandwichen, som virkelig er i top. Jeg går hen til disken med min tallerken og Armin spørger, om jeg kunne lide den og jeg nikker anerkendende til ham og forlader Sal Sal med en dejlig følelse i kroppen, efter at have fået en sandwich, der lige stillede mit behov om noget hurtigt, nemt, lækkert og mættende mad.

I Fredericia har vi i Sal Sal en restauration, som er virkelig multikulturel på den gode måde, og det er et sted, som vi skal være glade for i de mange madtilbud, som der er rundt omkring. Tak for mad, Armin.

https://goo.gl/MSbg7k