Shawarma nr. 1 slog døren op for en uge siden. De slår sig specielt ind på den arabiske specialitet manaish. Dermed er der kommet endnu et kulinarisk islæt på den del af Danmarksgade, der kaldes lille Nørrebro.

I den del af Danmarksgade, hvor Shawarma nr. 1. har slået sig ned, er der et væld af forskellige kulturer. Der ligger små bazar, og det kombineret med pizzariet og Afandis shawarma lavet over grillkul har gjort, at det nu i folkemunde kaldes lille Nørrebro.

Sammen med deres far har brødrene Abdullah, Mohammed og Ali Hassan åbnet Shawarma nr. 1 i Danmarksgade 27b, der senest har huset Afandi, som er rykket over på den anden side af gaden. Siden har lokalet været ledig, men så slog familien Hassan til og udlever nu en drøm.

Vi besøgte den nyåbnede Shawarma-bar, hvor vi talte med Abdullah, der lagde ud med at fortælle om bevæggrunden til at åbne.

“Vi vil gerne sælge manaish, der er en arabisk form for morgenmad. I Danmark kan man lide brunch til morgenmad, og i arabiske lande der spiser man manaish. Der har aldrig været et sted i Fredericia, hvor man har kunne få det. Derfor har jeg gået med tanken i nogle år,” siger Abdullah og fortsætter:

“Vi er gode til at lave det, fordi vi kommer derfra hvor man laver det og så fandt vi butikken. Det vil gavne folk i Fredericia, fordi det er nyt. Vi har kærlighed for at lave det og håber, at folk kan lide det. Det minder lidt om en pizza, men det er en mindre version uden tomatsauce. Manaish betyder, at man har en dej med fyld og så masserer man det ind. Det er ikke bare toppet på som med en pizza, men smurt ind med kærlighed. Bagefter klapper man det sammen og så skal det i ovnen.”

Manaish kan spises til både morgenmad og frokost. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Hvordan har folk taget imod jer?

“Vi er alle kendte ansigter i byen, da vi altid har boet her. Vi er tre brødre bag disken med hver vores vennekreds. Derudover er der også kommet nysgerrige folk, som vi ikke kender, og nogle dage efter er de kommet med deres kærester for, at de også skal prøve vores mad,” siger Abdullah.

Abdullah og hans brødre har forskellige baggrunde. En af brødrene har eksempelvis arbejdet på Otto’s på Urbania Street Food, da den osmanniske bod lå der, og Abdullah selv har arbejdet på forskellige pizzarier og restaurationer.

“Det er fedt at have sit eget nu. Jeg har altid ønsket at blive selvstændig. Vi har fået en masse hjælp af gode lokale kræfter. Blandt andet har min mentor, Stephen Bihl fra Business Fredericia, hjulpet til. Det er dejligt, at vi har fået en masse støtte,” siger Abdullah.

En tur i himlen

Inden besøget hos Shawarma nr. 1 var ovre, så skulle der noget mad på bordet.  Abdullah, Mohammed og Ali er særligt stolte over deres manaish og lavede en med hver smag. Dvs. en med sesam, ost, chilli og hakket kød. 

Jeg har aldrig fået en manaish før. Det tætteste jeg har været på er en form for tyrkisk pizza, der serveres til alle måltider pånær morgenmad, men det er ikke helt det samme, som det her. Særligt var jeg spændt på, hvordan det var at smage de tre førstnævnte, da en klassisk manaish med hakket kød kunne minde om en pizza, som jeg har prøvet før.

Sammenligningen med pizza holder bare ikke. Det er langt fra så snasket, som en pizza er, og med en dejlig sprød bund kombineret med fyldet, der var smurt på, var det en sand fornøjelse at sætte tænderne i.

En shawarma-tallerken a la Shawarma nr. 1. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Under vores samtale fortalte Abdullah, at shawarmaen, som butikken har, er unik og det måtte komme an på en prøve. En shawarma-tallerken med salat toppet med dressing og dertil hjemmelavet chillidressing ved siden blev serveret. Ernæringsfolk siger, at salat er godt, og når man kombinerer det med noget lækkert lammekød er det helt i top. Derfor faldt det i god jord, og der blev spist op.

Hos Shawarma nr. 1 kan man også få burgere, og særlig en af dem skiller sig ud fra burgere man ellers får. Sprøde kyllingestykker var lagt ind i burgeren og det kombineret med lidt salat og dressing sendte smagsoplevelsen i himlen.

En god, solid, crispy burger. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Efter at have spist den lækre mad er der ingen tvivl. Fredericia har fået et nyt spisested, hvor man kan få en stærk kulinarisk oplevelse.

Shawarma Nr. 1 holder åbent alle ugens dage fra klokken 10 – 21.

Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Ikke flere af disse spisesteder tak

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden
Svar til  Anonnym

Fuck gave

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden
Svar til  Anonnym

Lille gris

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Det lyder lækkert!

Bjørn Lindstrøm
Bjørn Lindstrøm
3 måneder siden

Vi har lavet manaish herhjemme og ville meget gerne prøve den “professionelle” udgave. Desværre bor vi langt fra Fredericia, i Hillerød, men skal nok huske det hvis vi lægger vejen forbi.