Forside Erhverv Duften af bål fra Italien og anekdote om Jan Ullrich i nyt...

Duften af bål fra Italien og anekdote om Jan Ullrich i nyt pizzaria

DEL
Direktør i Pizza Propria, Simon Mogensen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Pizza Propria slog fredag dørene op, da de holdt åbningsreception. Men faktisk er det lidt af en tilfældighed, der hænger sammen med ex-cykelrytterne Jan Ullrich, at der overhovedet er åbnet et pizzaria, som stråler langt væk af italiensk kvalitet.

Pizza Propria åbnede fredag. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Klokken har passeret 14:00 og direktør i Pizza Propria, Simon Mogensen, byder velkommen i det italiensk inspirerede rammer.

Simon Mogensen driver allerede Pizza Propria i Aarhus, hvor han åbnede pizzariet i december 2016.

Der var små slices til åbningen, hvor der kom bfamilie, venner og interesserede gæster forbi, der tog for sig af smagsprøverne sammen med et glas bobler.

Pizzaen, som Pizza Propria laver, er ikke endnu en blandt mange. Den skiller sig markant ud, og er ikke den klassiske pizza, som vi er vant til at hente hos den lokale pizzamand. Det er der en særlig grund til.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg har importeret råvarer i ti år, og finder den bedste kvalitet inden for rimelighedens grænser. Eksempelvis har vi lige skiftet osteproducent til en, der har lavet oste i over 100 år. På den måde adskiller vi os fra det, som danskerne har vænnet sig til,” siger Simon Mogensen til Fredericia AVISEN.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvordan har det været at åbne?

“Jeg har ikke nået at opfatte det. Jeg kom virkelig sent i seng, og har arbejdet her hver dag siden d. 1. januar. Jeg er virkelig helt færdig. Jeg har prøvet at åbne en del, men det er først lige nu her, hvor jeg sidder og taler, at jeg slapper af. Jeg har selv gået rundt i den her kælder, og sat det hele i stand,” forklarer Simon Mogensen og kommer ind på, hvordan det er at åbne, når ens familie og venner kommer forbi og hilser på åbningsdagen:

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det jeg bliver mest glad for er faktisk, når nogle jeg ikke kender kommer. Jeg er meget sammen med min familie i forvejen, og er vel lidt mors dreng, men man kan selvfølgelig mærke, at ens forældre er stolte.”

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er ikke et hvilket som helst lokaler, som Simon Mogensen og Pizza Propria har overtaget. Senest har Ti Trin Ned haft til huse i Norgesgade 3.

“Jeg er ikke selv fra Fredericia, så det er ikke stort på den måde. Jeg har ikke det vilde forhold til det, men jeg vil stadig sige, at da Mette (Gassner, den ene af indehaver af Ti Trin Ned) ringede og sagde: Hey, kommer ikke I ikke til Fredericia? Så sagde jeg ja uden at tøve. Da jeg var kokkeelev kom jeg selv forbi her og spiste. Jeg forelskede mig i lokalerne, så jeg sagde ja uden at tage stilling til det. Det er et fuldstændigt fantastisk indgangsparti,” fortæller Simon.

Simon har stor erfaring inden for branchen, og den har han også taget med til Fredericia.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg har taget alle de erfaringer med fra steder, som jeg har åbnet. Det vigtigste er at være sig selv, også over for kunderne. Man skal ikke sætte forventningerne til noget, som man ikke kan. Eksempelvis skal der ikke stå to tjenere uden for med skjorte og slips, så stiger forventningerne og man forventer det ene og det andet. Jeg er jyde med kæmpe J, og er fra Ikast. Jeg er helt nede på jorden, og det skal stedet også være,” udtaler Simon.

Det er dog lidt af en tilfældighed, at der faktisk er åbnet en Pizza Propria i Fredericia i dag.

“Det er lidt sjovt. Vi var i Italien, hvor min makker var nede og lave noget for et cykelmagasin med Jan Ullrich. Så kom vi pludselig på, at det ikke kunne være så svært at lave en god pizza og få succes med det i Danmark. Det var der det hele startede,” lyder det fra Simon Mogensen, der allerede er klar til at tage imod bordbestillinger fra i aften.

Læs mere om Pizza Propria her.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
DEL