På fredag sidder mange fredericianere klar med deres kreditkort for at købe en vare, de har ventet på. Der er Black Friday og udbuddet af tilbud på nettet er næsten uendeligt, men det er næsten mere vigtigt end nogensinde at støtte de lokale butikker.

Snart banker Black Friday på døren i en grad, som kun har været stigende år efter år. Det man så og var hovedrystende overfor, var når amerikanerne gik amok i udsalgsrus. Men nu har det ramt os danskere lige i sparegrisen. Nethandel var omdrejningspunktet for den oprindelige ide, men nu har fænomenet bredt sig, nærmest til alle brancher og er nu en happening, der rammer både fysiske butikker samt nethandel.

Lokale butikker i Fredericia har også Black Friday og ja, jeg er godt klar over, at der er nogle varegrupper som ikke er repræsenteret i vores lokale detailhandel, men jeg opfordrer til at handle så lokalt, man kan på fredag.

De sidste par år har det været dokumenteret, at flere varer slet ikke var nedsatte, ligeledes kan det være svært at navigere mellem de mange forskellige tilbud online. Min bøn går på at droppe søgningen på nettet og i stedet gå ud og søge i byens butikker. Det er et af de tidspunkter, hvor byens handlede kan stå sammen, ja selv udover de butikker, der er med i fællesskabet Fredericia Shopping. Butikkerne i Fredericia holder i anledning af Black Friday åbent helt til 22.00, det er en kærkomment mulighed for shopping, når man har fri, ligesom i vores nabobyer Kolding og Vejle

Jeg kan ikke sige mig fri fra selv at handle udenbys engang i mellem, mest på grund af, at vores detailhandel lukker tidligt, hvor andre byer holder åbent, når jeg har fri

Fredag skal holdes med familien i Fredericia, der vil være massevis af lokale Black Friday tilbud og så er der selvfølgelig de mange kæder, der kører landsdækkende kampagner, som også er at finde i vores by. Skulle der være nogle varegrupper, der ikke er i Fredericia, så køb dem på nettet og nyd i stedet en hel eftermiddag og aften i Fæstningsbyen. Julemanden kommer og tænder julebelysningen, der kan næsten ikke findes undskyldninger for at handle lokalt på fredag og så tit det er muligt.

Nethandel generelt

Man kan næsten ikke finde et ord som er blevet mere normalt end nettet, som et kæmpe bundgarn på en supertrawler, kan vi 24 timer i døgnet søge havbunden og finde alverdens tilbud, når vi ønsker det. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan finde, og det er forståeligt, at det kan være svært at have alt hjemme i en kollektion, når man er en fysisk butik, derfor er det ofte en ulige kamp.

Det kan også være umuligt at konkurrere på åbningstiden, da de fleste webshops altid er åbne, prisen er ofte også billigere på nettet. Vi har aldrig haft mere travlt og selv jeg ønsker længere åbningstider, det kan virke paradoksalt når der er mange timer på dagen hvor jeg kunne handle fysisk, hvis jeg bare planlagde mine indkøb en smule. Men nettet er en slags falsk tryghed for at vi kan få alt når vi vil, det kan ikke spejles over til en fysisk verden. Det må også på et tidspunkt være interessant for store brands at have deres produkter ude blandt kunderne og ikke som produkter der bliver lagt i kurv.

Men hvad kan man så gøre som handlende og som kunde for at vores fysiske butikker ikke skal dø?

Jeg tror for det første ikke på, at fysiske butikker forsvinder helt, men der skal tænkes nogle nye tanker. Et at de største plusser i Fredericia er parkering, med parkeringshuset er det nemt at holde i bymidten og gratis. Man kan “næsten” altid finde gratis parkering, hvis man er villig til at gå fem minutter. Vi har en del pladser, som kan bruges til events, og det benytter Fredericia Shopping sig ofte af med stor succes, det er med til at trække folk ind til byen.

Den største hurdle synes jeg er byens åbningstider, man kan køre til vores nabobyer Vejle og Kolding og handle til klokken 15.00 og senere i begge byers storcentre. Vi har brug for et stærkt sammenhold omkring vores bymidte, der er endelig kommet gang i vores cafeliv og det er ikke unormalt, at kaffebarer og frokostrestauranter er fyldte, når butikkerne lukker klokken 14.00 på lørdage. Men man kan også stille følgende spørgsmål om planlægning og loyalitet ikke burde være nok for mig som kunde, det vil så i fremtiden kræve relationsarbejde for de relevante specialbutikker med deres kunder.

Men her i december er der rig mulighed for shopping i byen, hvor der er åbent til 16.00 på lørdage, søndage og når vi når 16. december til 19.00 hver aften. Fysiske butikker skal overleve på den gode service, som vi også har her i byen, leverandører skal tilbyde nogle mere fleksible ordninger der gør at leverancer bliver mere flydende frem for butikkerne ender med døde varer. De døde varer eller dem, der går af mode, passer bedre til nethandel, hvor man ofte forventer den billige pris. Man skal nok også bytte lidt rundt på arbejdstiderne, så dem med de største kompetencer står der på de tidspunkter, hvor kunderne er, og ikke have ungarbejdere, når kunden med den store pung måske har tid til at handle 19.15.

Vi kunder bliver nødt til ikke altid at køre på autopilot og søge efter en vare først, nogle gange har vores lokale butikker måske varen, eller kan bestille den hjem. De produkter vi kan købe her i byen er med til at bygge de sten som den moderne detailhandel skal overleve på.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2351/2357/files/download_Avis12-2019_HelAvis.pdf?85
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer