Sundheden buldrer ud over de sociale medier. Der findes alle mulige tanker om, hvordan du kan blive mere sund og stærk. 

Jeg møder tit mennesker som gerne vil prøve yoga. Efter et halvt år, er ønsket måske stadig stillestående ved, gerne at ville. Men, vil du igang, så start med det samme, og prøv i hvert falde tre gange, før du beslutter dig for, om yoga er noget for dig. 

At finde styrke på yogamåtten både mentalt og fysisk, vil ske. Der findes masser at fysiske øvelser som giver sved på panden, men når du praktiserer yoga topper du de fysiske styrkende øvelser, med mentalt styrkende øvelser. Du bliver mere bevidst og ligeledes gavner du din hjerne, som takker dig med klarere tanker. Der er selvfølgelig andre veje/træningsformer til styrke og sundhed, men yoga skiller sig ud, grundet fokus på kropsinds balancen. 

Vores mentale og fysiske styrke er forbundet. Når du tror på dig selv, giver det dig tillid i dine handlinger. 

Er du fysisk begrænset eller har ondt et sted i din krop, er det muligt at træne dig selv i at tænke på alle de andre steder i din krop, hvor du ikke har ondt, og disse steder vil du kunne gavne med bevægelse. Vi må vælge til og fra, når livet lærer os begrænsninger.

Tankerne kan godt at hænge fast i smerte-tilstanden, og det er forståeligt for den larmer. Larmen og smerten må anerkendes. Anerkendelse kan give dig en oplevelse af frihed, så du bedre kan være med dine smerter. Og livet er ikke smertefrit. Det kan blot opleves værende mest behageligt, at have rare følelser. 

Ifht. smerter er det vigtigt at tilføje at prikkende og stikkende fysiske og mentale smerter under træning, betyder STOP! Du må gerne udfordre dig selv, men lyt altid til din krops signaler, og vær dig selv tro. 

Når du følger med i Fredericia Avisen har du mange fordele, også når det handler om sundhed. I starten af februar bringer vi fem små billedserier med yogapositioner du kan praktisere hver dag. Det bliver sjovt, og du kan med disse øvelser bringe yogaen ind i din hverdag. 

Yoga kan heldigvis meget andet end at opbygge din krops muskelmasse. Samtidig med at du praktiserer fysiske øvelser, vil bagvedliggende filosofi være mere eller mindre tilstede i rummet du befinder dig i. Du kan også vælge at fordybe dig i Filosofien. 

Mine yderligere tanker om sundhed: 

Din kost, din motion, din livsstil, dine adfærdsmønstre, dine forhold til andre og dine omgivelser er uløseligt forbundne med hinanden og arbejder sammen for at holde dit kropsind sundt og dynamisk afbalanceret. Forandres balancen mellem disse kræfter, forandrer dit liv sig. Dette er en af grundene til at jeg anbefaler yoga, fordi yoga kan bidrage til at opretholdelsen af din sundhedstilstand og hjælpe dig til balance. 

Til sidst vil jeg minde dig om at “lige forstærker lige”. Det betyder, at hvis du er nedtrykt og flad, og gør noget som fremmer træthed og dovenskab, vil du synke endnu dybere. Hvis du derimod gør noget som giver dig energi, vil dine handlinger assistere dig i at genfinde balancen mellem ro og styrke. 

Energitip: hop ud i livet, naturen og luften, og kom til yoga bagefter. 

Vi ses (til yoga)

Kh Tina 
tinablomstergren.dk

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/

Skriv et svar