Formålet med renoveringen af sporene er at reducere risikoen for forsinkelser. I perioden på 101 dage kommer der kun til at være ét spor til rådighed ad gangen. Det betyder, der kører færre tog over Fyn, og at rejsetiden kommer til at være 30 minutter længere end normalt.

”Banedanmark placerer så vidt muligt sporarbejder om aftenen, natten, lørdag-søndag og i skoleferierne, hvor færre kunder tager toget. Sporarbejdet mellem Odense og Fredericia har imidlertid et omfang, der gør, at det ikke er muligt. Vi har derfor lavet en særkøreplan, der gør det muligt at optimere kørslen på strækningen med sporarbejde, så kunderne mærker mindst muligt til det,” siger informationschef Tony Bispeskov.

Ændringer på InterCity- og InterCityLyn-togene

Under sporarbejdet kører InterCity- og InterCityLyn-togene til Jylland cirka en halv time tidligere end normalt fra København H. Når togene ankommer til Jylland, fortsætter de i den normale køreplan.

Fra Jylland kører InterCity- og InterCityLyn-togene til normal tid og ankommer cirka en halv time senere end normalt til København H.

DSB har valgt at gøre det på den måde, fordi det gør det muligt at isolere rejsetidsforlængelsen på 30 minutter til strækningen med sporarbejde.

”Kunderne, der benytter InterCity- og InterCityLyn-togene på strækningen mellem Odense og København eller lokalt på Sjælland skal dog være opmærksomme på, at togene kører på nogle andre tidspunkter end de plejer. Det gør de som følge af særkøreplanen, hvor vi optimerer kørslen på strækningen med sporarbejde,” siger Tony Bispeskov.

Han opfordrer kunderne til at benytte Rejseplanen for at tjekke, hvad ændringerne betyder for dem.

Rejseplanen er endnu ikke opdateret med ændringerne for den sidste del af perioden fra den 13. juli til den 9. august, hvor der er planlagt mere sporarbejde. DSB vender i løbet af sommeren tilbage med en separat pressemeddelelse herom.

Regionaltog erstattet af busser

Der kører fortsat InterCity- og InterCityLyn-tog over Fyn. I Middelfart standser InterCityLyn-togene ekstraordinært hver time.

De mindre stationer mellem Odense og Middelfart, der normalt er betjent med regionaltog, er i stedet betjent af hurtig- og stopbusser. I myldretiderne indsætter DSB desuden direkte skolebusser mellem stationerne og de store uddannelsessteder.

Busser erstatter tog over Fyn i Kristi Himmelfartsferien

I Kristi Himmelfartsferien den 14-17. maj er alle tog mellem Nyborg og Fredericia erstattet af busser. Det er de, fordi Banedanmark bygger en ny station i Langeskov, og fordi Banedanmark udskifter sporskifter mellem Odense og Fredericia.

Det gør det nødvendigt at lukke begge spor i flere dage i træk, og det har DSB og Banedanmark valgt at placere i Kristi Himmelfartsferien, hvor færre tager toget.

“Rigtig mange danskere tager en fridag på fredagen efter Kristi Himmelfartsdag. Det er den dag på året, hvor vi har færrest kunder,” siger Tony Bispeskov.

Sporarbejderne i Kristi Himmelfartsferien betyder, at de fleste kunder får 30 minutters længere rejsetid end normalt. Nogle kunder får dog forlænget deres rejsetid med en time.