DSB forebygger hærværk og lukker igen i år de billetautomater, der er placeret udendørs.

Lukningen af automaterne begynder lørdag den 30. december 2017, og automaterne bliver sat i drift igen i løbet af mandag den 1. januar 2018.

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, kunderne har for at købe billetter.

Det er fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor man kan købe billetter og klippekort. Desuden man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Service-butikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.

I hovedstadsområdet, hvor langt de fleste kunder rejser på Periodekort og Rejsekort, er det desuden muligt at købe billetter på DOT Mobilbilletter Hovedstaden App eller sms-tjenesten 1415.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne:

“Der er ingen vej udenom en kontrolleret nedlukning, hvis vi skal undgå omfattende hærværk, der sætter automaterne ud af spillet i en længere periode,” siger han.

Fakta: 
• En ny billetautomat koster 250.000 kr.
• Der er gennem de senere år ødelagt omkring ti automater omkring nytår.
• Omkring nytåret 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, ødelagde hærværksmænd 47 automater.