Det bliver Coor og ISS Danmark, som de næste fem år skal være leverandører på henholdsvis DSB’s Soft FM-kontrakt og DSB’s togrengøringskontrakt. Kontrakternes samlede anslåede værdi er knap 1,8 milliard kroner for hele aftaleperioden inklusive mulige forlængelser på op til tre år.

Økonomidirektør i DSB, Thomas Thellersen Børner, ser frem til det kommende samarbejde:

”Med Coor og ISS på holdet er DSB godt rustet til de kommende års store opgave med at vinde kunder tilbage efter COVID-19 og understøtte rejsen mod en bæredygtig fremtid. Vi skal sikre vores togkunder en ren og tryg rejse både i de nuværende tog og i alle vores nye elektriske tog, som indfases løbende over de næste ti år. Med den nye Soft FM-kontrakt sætter vi samtidig øget fokus på bæredygtighed i blandt andet vores kantinedrift og affaldshåndtering, og det understøtter DSB’s miljømål om 90 procent genanvendelse i 2030.”

Kontrakten med ISS omfatter indvendig togrengøring samt fjernelse af ind- og udvendig graffiti på Fjern- og regionaltog samt S-tog. ISS havde allerede ansvaret for rengøring af alle DSB’s tog og med den nye kontrakt fortsætter ISS altså med at have ansvaret for området.

Soft FM-kontrakten med Coor omfatter bygningsrengøring, drift af otte kantiner, intern service, arealpleje inklusive vintertjeneste, renovation, vagter samt space management på DSB’s faciliteter i hele landet. Den nye Soft FM-aftale er udvidet med arealpleje, som i dag ligger i en særskilt kontrakt.

Omfanget udvides samtidig med et areal på cirka 650.000 m2, hvor DSB fremover udfører arealpleje og renhold på vegne af Banedanmark som led i at sikre et ensartet højt serviceniveau for kunderne.

Kontrakten med henholdsvis Coor og ISS blev i april 2020 udbudt via EU-udbud, og den løber i fem år med mulighed for at forlænge med op til tre år.

Fakta:
• Arealpleje inklusive vintertjeneste på cirka 1,7 mio. m2
• Bygningsrengøring på cirka 80.700 m2
• Otte kantiner med cirka 36.000 gæster pr. måned
• 6.700 ton affald pr. år.
• 270.000 togrengøringsopgaver pr. år

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer