Filminstruktør Thomas Vinterberg kunne sammen med resten af holdet bag den danske storfilm; Druk, lade konfettien regne ned over sig, da han i nat vandt titlen som bedste internationale film ved den årlige Oscaruddelingen. Med hele fire danske nomineringer, var der lagt op til en spændende nat, set med danske briller.

Det var en rørt Thomas Vinterberg, der i sin takketale fortalte om det livsstormvejr, han har været kastet ud i, siden han mistede sin datter.

-Mads (Mikkelsen red.), du gav dit bedste, ikke kun for filmen, men også for min datter, sagde Thomas Vinterberg og tog en pause, før han kunne tilføje:

– Vi ville lave en film, der fejrer livet, og fire dage inde i indspilningen, sker det utænkelige. En ulykke på en landevej tog min datter fra mig. En eller anden der kiggede på sin mobiltelefon, og vi savner hende, og jeg elsker hende.

En tydelig rørt Thomas Vinterberg tog endnu en pause i sin takketale og undskyldte, inden han fortsatte igen:

– To måneder før, vi begyndte indspilningen, og to måneder før, hun døde, var hun i Afrika. Hun sendte et brev til mig, hvor der stod, at hun lige havde læst manuskriptet og var ellevild. Hun skulle have været med i den. Og hvis nogen tør tro på, at hun er iblandt os i dag, så kan I se hende klappe og heppe med os. Vi endte med at lave filmen for hende, som hendes monument, så det er et mirakel, der lige er sket, Ida (Ida Vinterberg, døde 19 år gammel. red.), du er et mirakel. Måske har du trukket i trådene et sted? Hvem ved, den er i hvert fald til sagde, sagde Thomas Vinterberg.

Thomas Vinterberg, der instruerede druk, var også nomineret til bedste instruktør, her var det Chloé Zhao, der modtog en Oscar for filmen, “Nomadland”. I fredags sendte TV2 den amerikanske kortfilm: “The Letter Room”, her var den danske instruktør sammen med resten af holdet bag kortfilmen, nomineret i kategorien bedste kortfilm, men den løb filmen, “Two Distant Stangers” med. Endelig var endnu en dansker nomineret for klipningen af filmen, “Sound of Metal”. Her modtog Mikkel E.G. Nielsen en Oscar.

Om Druk

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. Filmen er et drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Original titelDruk
Dansk titelDruk
International titelAnother Round
InstruktørThomas Vinterberg
ManuskriptThomas VinterbergTobias Lindholm
ProducerKasper DissingSisse Graum Jørgensen
FotografSturla Brandth Grøvlen
EditorAnne ØsterudJanus Billeskov Jansen
LydJan SchermerHans Møller
ScenografSabine Hviid
CastingTanja Grunwald
MedvirkendeMads MikkelsenThomas Bo LarsenMagnus MillangLars Ranthe

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer