Tiki-taka. Det er en fryd for øjet når det lykkes, men der er ikke sambastrejf over det danske fodboldlandshold og selvom det er tidligt at konkludere, så ligner det et selvmål at lave en FC Nordsjælland 2.0 for den nye landstræner, Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand var et godt valg som landstræner, da DBU valgte ikke at forlænge aftalen med Åge Hareide. Hjulmand tænker nyt og visionært, men han skal indstille sig på, at et landshold ikke er som et klubhold. Som klubtræner kan man håndplukke spillere på kryds og tværs af nationaliteter og har tiden til at gå i dybden med de enkelte ting.

Det har man ikke på landsholdet. Det kunne man tydeligt se i Kasper Hjulmands første landskamp mod Belgien. En af de sværeste spillestile at implementere er det fascinerende og polerende spil langs jorden. Man kommer til at se dum ud, når det ikke virker, og det var lige præcis det, der skete for Danmark. Bolden blev spillet sidelæns og bagud, fordi man tyede til at holde fast i spillekonceptet. 

Modstanderen var af høj kaliber, ja, men når plan a ikke fungerer, så må man finde på noget nyt. Det, der fungerede under Åge Hareide der lavede en rekordstime, var at der blev spillet resultatfodbold. Kønt var det ikke altid, men effektivt var det. Hareide kom som nordmand, men endte med at blive slået til ridder, og det er altså ikke hvem som helst der bliver det. Det siger noget om den status Åge Hareide opnåede i sin tid som dansk landstræner.

Kasper Hjulmand har også forudsætningerne for at blive en folkehelt. Han er fagligt dygtig, og har præsteret godt som klubtræner, hvor han med begrænsede midler i FC Nordsjælland førte dem frem til mesterskabet. Det er rigtig fint, at Hjulmand har egne idéer, men han skal huske, at man som landstræner har begrænset tid og at der derfor ikke er tid til at køre en spillestil ind.

Robert Skov på venstre back er også en god idé, hvis man vil have stærke offensive kort. Snakken går også på, at Skov skal spille back permanent i Hoffenheim, men skulle man ikke lige se om det projekt fungerer på klubbasis før man prøver det på landsholdet? Skov følte sig tydeligvis ikke tryg ved det mod Belgien, og i en gældende landskamp er det ikke lige der, hvor man skal tage chancer.

Der skal point på bordet, og så må det hele godt være lidt mere primitivt, og det skal Kasper Hjulmand indstille sig på. Ellers er det tvivlsomt om han har får succes som landstræner.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer