Forside Fredericia Drop café latte dates og slut fred med din krop

Drop café latte dates og slut fred med din krop

DEL
(Foto: Louise Lykkebo )

Af Louise Lykkebo

Foredragsholder, danselærer, skribent, entreprenør og sidst, men ikke mindst, kvinden, Kirk Rønler, lagde onsdag d. 18. januar vejen forbi Fredericia. Kirk indtog et fyldt lokale i Nordbo Huset, hvor hun igennem de to foredrag, ”Slut fred med din krop” og ”Sådan får du en kæreste”, både brød op med tabuer og gav tips til både at slutte fred med sin krop og sig selv samt at kickstarte sit datingliv.

Kirk inddragede i det første foredrag, ”Slut fred med din krop”, sin egen historie om en mor, der igennem en hel opvækst har prædiket til sin datter om, hvor tyk og doven hun var. Det er en historie om, hvordan Kirk Rønler adopterede sin mors negative selvtale, men også en historie om en mor, der viste sin datter frem i offentligheden, men skammede sig over hende i hjemmet. Dette selvhad og den dårlige selvværd tog Kirk med sig i hendes teenage- og voksenliv. Hun var i krig med sin krop. Usund træning, spiseforstyrrelse og et voksende selvhad var Kirks hverdag. ”Hvilke toiletter kan jeg gå på og kaste op i fred”, var blandt andet nogle af de tanker, der kørte rundt i hovedet i skoletiden. En taske med concealer, foundation, mascara og en tandbørste var altid ved hånden til at fikse sig selv efter den daglige omgang opkast og gråd.
Kirk levede med troen på, at lykken lå i at tabe fem kilo. Hun troede, at hvis hun tabte sig, ville alt blive bedre både på det personlige plan, det sociale plan og familiemæssigt. Der ville blive ro i familien, hun ville blive elsket af sine forældre og blive en del af fællesskabet.

Men alt dette blev heldigvis bearbejdet med hjælp fra professionelle, og i dag er det gået op for hende, at hun meget hellere vil være hel end perfekt.

I anden del af foredraget slog Kirk fast, at vi helt klart forventer mere, end vi giver, hvad angår dating og jagten på den store kærlighed. ”Så forventer de, at forenden af søer er der det hele; Villa, Volvo og vovse”, sagde Kirk i irritation over de obligatoriske søndagsture omkring søerne i København. På hendes egen Tinder-profil, har hun, i relation til dette, skrevet, at hun først drikker kaffe og går om søerne på tredje date. Det handler om at skabe nogle nye scener og at droppe den traditionelle café latte date over et kedeligt bord. Det var nogle af de råd, Kirk gav til aftenens publikum. Derudover slog hun også fast, at det er vigtigt at prøve at fiske i nogle andre andedamme.

Generelt skal folk, der ønsker og søger en kæreste, være bedre til at droppe listen med krav og udforske nogle nye barer og diskoteker. Det kan ende med, at man flytter sin andedam til et Atlanterhav. Man kan sige nej hundrede gange, men et ja fører altid til en masse oplevelser, som man måske ikke ville have været foruden efterfølgende. Ifølge Kirk skal man forsøge at kaste sig ud i det og have et større mod til at spørge personer, man er interesseret i ude i det virkelige liv, om de har lyst til at gå på en date.

Man må acceptere præmissen om, at det tager tid, og at relation kræver interaktion. Der skal måske ikke bare én gang til, men måske tyve, før den sidder i skabet. Næste gang der opstår en date, så forsøg at lade være med at indlede med spørgsmålet: ”Nå, hvad laver du så?” Vi må stoppe med konstant at snakke om vores job – vi er så meget mere end det, fastslår Kirk.

I dag lever Kirk et liv med en hverdag fyldt med liv og arbejde. Hun har valgt moderens relation fra og lever lige i øjeblikket livet som single. Derudover driver hun blandt andet en blog, hvor den helt store overskrift er ”Personlig udvikling”.

(Foto: Louise Lykkebo )
DEL