Anne Marie Mie Andersen, til dagligt kaldet Mie, er Dronningen af 6. Julikager i Fredericia. Tre gange har hun vundet konkurrencen, der afholdes af Wetche Bageri.

Det er blevet en tradition hos Wetche Bageri, at der er en konkurrence om at lave årets 6. Julikage, men grundet Coronasituationen er det sidste års kage, der går igen.

Det blev tredje gang, at hun vandt konkurrencen og efter det blev det besluttet, at Mie skulle sidde i dommerpanelet i år, men det blev ikke til noget. I stedet har Bagermester Bjarne Wetche valgt at genbruge sidste års vinderkage.

Eksempel på en kage a la Mie. Dette er en kage overtrukket med rød Odense marcipan. Alt pynt er lavet i fondant. (Foto: Privat)

Men hvordan startede Mies interesse for bagning?

“Jeg har altid synes, at det var hyggeligt, men det er taget til i de senere år. Jeg så konkurrencen og stillede op i i 2017, og så var jeg også med i 2018 og 2019,” siger hun til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“I år havde vi talt om, at det kunne være sjovt, hvis jeg sad i dommerpanelet, men så skete det med Corona. Så må det blive næste år i stedet,” siger Mie, der har fuld forståelse for, at konkurrencen ikke bliver som den plejer.

Hvad er en god kage for dig?

“Jeg går altid efter at lave en blanding med friskhed, sødme og så lidt knas. Det er en god blanding, synes jeg. Nogen gange har jeg selv opfundet bundet, og så har jeg tænkt, at de forskellige ting smager godt sammen,” forklarer Mie.

Denne års 6. Julikage består af friskbagte lagkagebunde, jordbær, hindbær, citron, hvidchokolade pyntet med jordbærglace, pistacienødder og lokale, friske jordbær indrullet i marcipan. Læs mere om kagen her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer