FC Fredericia var bagud 1-0 mod Viborg, men et drømmemål af Agon Mucolli bragte balance i regnskabet med en halv times igen sikrede fredericianerne uafgjort i et opgør, der sagtens kunne være endt med flere mål.

FC Fredericia skulle fredag aften forsøge at komme tilbage på rette kurs efter et nederlag i lørdags til Esbjerg. Det skete på en aften, hvor efterårskulden for en stund havde lagt sig over Fæstningsbyen. Det gav optimale betingelser til en fodboldkamp med et vindstille Monjasa Park, hvor der heller ikke var koldt.

https://www.vinmedmere.dk/

Til gengæld havde FC-træner Michael Hansen havde ikke optimale betingelser. Andreas Oggesen var ude af opgøret med en skade, og Mathias Gertsen var heller ikke på toppen. Det betød, at unge Alexander Jensen startede på den centrale midtbane i fraværet af karantæneramte Raphael Onyedika.

Elias Olafsson
Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker
Alexander Jensen – Christian Ege Nielsen
Kristian Kirkegaard – Christian Tue – Agon Mucolli
Justin Shaibu

Viborg kom til opgøret som ubesejret tophold, der havde hentet otte sejre i to opgør,  og med fra start havde de to tidligere FC Fredericia-spillere i form af Frans Putros og Christian Sørensen, men det var ikke dem, der fik fokus fra start. Det gjorde i stedet Viborgs offensive kræfter, der testede den fredericianske defensiv, men det sidste manglede.

Der blev affyret et batteri. (Foto: Nicki Gunnarson)

Otte minutter inde i opgøret kom der for alvor fut på. Det skete, da der udenfor stadion bag tribunen, der er igang med at blive opført, blev affyret et batteri, som efterfølgende modtog klapsalver fra store dele af hovedtribunen på Monjasa Park, der kunne se FC Fredericia sporadisk byde sig til offensivt i en livlig indledning med optræk til chancer i begge ender.

Målet kom efter 21 minutter. Det skete, da Viborg brød igennem i højre side, og på bagerste stolpe kom Sebastian Grønning fri af Mikkel Knudsens markering, der ikke var god nok, og scorede sikkert til 1-0 med et hovedstød, som Olafsson ikke kunne stille noget op overfor.

FC Fredericia pressede på. (Foto: Nicki Gunnarson)

FC Fredericia havde efterfølgende flere chancer for at udligne. Første gang var efter en halv times tid, hvor Mikkel Knudsen fik bolden i højre side og smækkede bolden ind i feltet, men der manglede en til at prikke bolden i mål på bagerste stolpe. Fem minutter senere var Justin Shaibu til gengæld på spil for første gang, da han satte holdet på et indlæg satte Patrik Gunnarsson på arbejde. Det velplacerede hovedstød endte den islandske keeper med at puffe over mål.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Det lykkedes ikke FC Fredericia at komme frem til mere før pausen, men til gengæld var der optræk til flere chancer i anden halvlegs start. En af chancerne havde Kristian Kirkegaard efter 49 minutter, da han driblede sig fri i feltet og skulle trykke af, men han tøvede for længe og i stedet for at score, så fik Gunnarsson reddet et svagt forsøg.

Efter en times tid brændte det for alvor på. Viborg havde frispark på kanten af feltet, og den tidligere FC’er Christian Sørensen skulle sparke. “Judas, judas, judas!” gjaldede det fra Red Pride. Den langhårede Viborg-spiller gik til bolden og med en tordenstøvle uden lige bragede han bolden på stolpen, og returen havnede blandt venner og fjender, men Olafsson fik samlet bolden op.

Der jubles over udligningen. (Foto: Nicki Gunnarson)

I den anden ende truede Agon Mucolli Viborgs defensiv i momentet efter. Han trak ind i banen og med højre sendte han hvad der var et indlæg afsted, men Patrik Gunnarsson fik kun halvklaret. Returbolden havnede hos Kristian Kirkegaard, der ramte stolpen. Ind ville bolden ikke i nogen af enderne trods store chancer.

63 minutter inde i opgøret kom forløsningen. Efter længere tids optræk kom netmaskerne på Monjasa Park til at blafre igen, og det var ikke hvilket som helst mål. Bysbarnet Mucolli trykkede af fra distancen, og med et fremragende hug satte han bolden op i målhjørnet uden chance for Gunnarsson.

Ege konfererede kampen igennem med dommeren. (Foto: Nicki Gunnarson)

Som kampen skred frem blev der gået mere og mere til den. Dommeren mistede stille og roligt grebet på, hvad der ellers var en god fodboldkamp. Det kulminerede efter 72 minutter, hvor Nicolaj Ritter blev losset ned, og der ikke blev dømt frispark. Ritter lå i flere minutter i smerte på banen uden spillet blev stoppet. Ritter kunne ikke spille videre, og blev efterfølgende erstattet af Mathias Johannsen. Det skete imens, at Christian Ege tog en verbal kamp med Viborg-spillerne, som han mente opførte sig usportsligt.

Med tre minutter igen skiftede FC Fredericia ud. Kampen kunne bølge begge veje, og der skulle derfor friske kræfter til. Ud gik Kristian Kirkegaard og Justin Shaibu, og ind i stedet kom Dennis Høegh, der gjorde comeback efter en skadespause, og lynhurtige Henry Uzo. Udskiftningen viste sig at være klog. I overtiden kom der chancer i begge ender, og blandt andet lurede Høegh, men der blev ikke scoret yderligere.

Der venter nu FC Fredericia en kamppause inden, at holdet skal i aktion på udebane mod Kolding den 20. november. Dagens resultat betyder, at FC Fredericia er på en foreløbig tredjeplads.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Per
Per
2 måneder siden

Der bør nok fremover læses korrektur på disse artikler