98 % af danskerne fejrer jul i år, og folk i 50’erne er ofte juleværter. Folk i hovedstadsområdet kører længst, mens folk i mindre byer har kortest. Fire ud af ti danskere er allerede fremme, da julen holdes hjemme, viser YouGov-måling for Home.

Driving home for Christmas’ eller bare køre for at fejre jul. Seks ud af ti danskere er på farten op til juleaften, viser en spørgeundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov for Home.23. december er en af årets største julerejsedage. Ejendomsmæglerkæden Home har fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie eller venner i år.Først og fremmest svarer et stort flertal, at de holder jul i år – nemlig 98 % af de adspurgte – viser den repræsentativ spørgeundersøgelse blandt 1006 voksne danskere.

54 % er på farten i julen – flest (15 %) har op til 10 kilometer. 12 % rejser over 100 kilometer.

I gennemsnit kører danskerne 83 kilometer.

Her er dem, der holder jul uden for landets grænser ikke regnet med. Det gør 3 %.Med tæller heller ikke dem, der holder juleaften hjemme.

Folk i 50’erne er ofte juleværter
Mange danskere – 44 % – kan nemlig lade julefreden sænke sig uden at flytte sig. Det er især de 50-59 årige, der har mest overskud – eller plads – til at påtage sig juleværtsskabet. Her er andelen oppe på 52 %.”Mange unge og par, der ikke har fået børn endnu, tager hjem til jul – sikkert både fordi der er god plads, og fordi det dufter og smager af den helt rigtige jul, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.Der er en tendens til, at folk i hovedstadsområdet kører længst, mens folk i de mindre byer har kortest til jul. Det viser sig også ved, at flere i de mindre byer og på landet holder julen hjemme, mens færre i de store byer er juleværter.”Det passer meget godt med, at de store byer – og især København – trækker folk til fra hele landet, når unge skal studere eller finde job, og derfor slår sig ned, ” siger Michael Dalsager.1 % svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet, hvor langt de skal køre.

24. december vises der også frem
Mange med bolig til salg har allerede haft julebesøg tidligere på måneden, af folk på boligjagt.”December er også en særlig tid at være på fremvisning, når hjemmene, vi viser frem for køberne, er pyntet med lys, pynt, gran osv. December er godt nok årets mest stille måned, men helt i stå går det ikke. Faktisk afslutter vi cirka 6 % af årets handler her (gns. af de seneste 10 års handler i Home), ” siger Michael Dalsager.På selveste juleaftensdag har nogle få home-mæglere planlagt Åbent Hus i udvalgte huse. 

Undersøgelsen fra Home og YouGov, som er gennemført i uge 51, 2018.

www.perhaps.dk
Annonce