Covid-19 påvirker endnu engang afviklingen af forestillinger på Teater Malstrøm

Oprindeligt skulle Teater Malstrøm have premiere på Dracula i september 2020, men den første Covid-19 nedlukning betød at forårets Burlesque show måtte aflyses kort efter premieren i marts. Det lykkedes at genopsætte showet, der havde repremiere i september. Dracula blev derfor rykket til marts-april 2021, og i december blev det offentliggjort at den skulle spille i Fredericia Teaters lille sal.

Men på baggrund af den seneste udvikling i Covid-19 pandemien har teatrets bestyrelse taget en beslutning om, at Dracula må udsættes endnu en gang. Teaterleder Martin Bach Sørensen udtaler:

“Vi konstaterede, at det i den nuværende situation ikke er realistisk at gå efter at Dracula skal have premiere som planlagt medio marts, så vi overvejede muligheden for enten at udsætte Dracula en måned eller udsætte den til september, hvor den så skulle spille i stedet for vores Piaf musical.

Der er stor usikkerhed om hvornår der bliver genåbnet for foreningsaktiviteter og teaterforestillinger. Derfor valgte vi at gå efter at sætte Dracula op til september/oktober og udskyde Piaf til starten af 2022.”

En lang og grundig proces bliver længere

Med et skuespillercast, der allerede var sat i maj måned 2020, med det som instruktør Michael Hansen havde udtalt som sit drømmecast til forestillingen, har forberedelserne været længe undervejs, og forestillingen har ikke ligget i dvale siden. Skuespillerne har løbende haft workshops, hvor de har arbejdet med deres karakterer, indtil prøverne startede for alvor i december. Instruktør Michael Hansen fortæller:

“De medvirkende har vist stor forståelse for udskydelsen, og vi har fået melding om at 13-14 ud af de 15 skuespillere kan medvirke til efteråret. Vi har allerede linet nogle dygtige skuespillere op til de sidste par roller.”

Dracula kræver god plads

I december faldt de praktiske detaljer på plads, så Dracula kunne afvikles i Fredericia Teaters lille sal samtidig med at der kunne afvikles arrangementer på den store scene. Teater Malstrøms leder fortæller:

“Det var en lettelse og glæde for hele teatret at lejevilkårene faldt på plads, for Dracula kræver et format med en større scene med højere til loftet. Den kan ikke skæres ned i et format, der passer i Det Bruunske Pakhus, så vi prøver nu at få lov at flytte vores booking af den lille sal på Fredericia teater til efteråret, og håber på at kommunens styregruppe for Fredericia Teater udviser forståelse for den situation Corona-restriktionerne har bragt os i.”

Publikum, der allerede har købt billetter til Dracula, får information om deres muligheder for ombookning eller refusion indenfor de kommende uger.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer