I søndags afholdt Brandt Revision og Fredericia Håndværkerforening koncert med Danmarks Radios Pigekor i Christianskirken dirigeret af Phillip Faber. Koncerten var til støtte for det nye indgangsparti i kirken.

Koncerten var en støttekoncert til kirkens Alfa og Omega Projekt.

Der var 450 forventningsfulde gæster som stod i kø i det skønne forårsvejr. Formanden for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen, bød velkommen og fortalte om, hvordan koncerten var kommet i stand.

Christianskirken var det helt rigtige sted at afholde koncerten og støtte op om projektet, som er det nye indgangsparti i kirken. Herefter fik menighedsmedlem Torben Venndt ordet og fortalte om projektet og hvor langt de var i processen til at starte op. 

Revisor Carsten Pedersen kunne med stolthed overrække Torben Venndt en check på 40.000,- til projektet.

Så kunne koncerten starte op og dirigent Phillip Faber fortalte om programmet og om de forskellige sange, der skulle synges, heriblandt var sangene ”I Danmark er jeg født” og ”Lyse nætter” med Alberte Winding. Så gik dørene op til kirken og ind kom der 48 smukke syngende piger i flotte blå kjoler

Det var en ubeskrivelig smuk koncert og Phillip Faber dirigerede koret helt fantastisk, helt så hårene rejste sig. Efter cirka en time og 15 minutter sluttede koret af med at stille sig ude ved publikum og synge en afsluttende sang, hvorefter de forsvandt ud af kirkens dør i smuk sang.

Om DR Pigekoret:

I næsten 80 år har DR Pigekoret været en del af danskernes lydbillede. Fra faste radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor hundredtusindvis af danskere oplever DR PigeKoret synge det nye år ind.

Den røde tråd i DR Pigekorets virke er den danske sang i alle dens afskygninger, og pigerne bevæger sig frit mellem Grundtvigs salmer, moderne værker, kendte popsange og fællessang.

Det kræver disciplin og musikalsk talent at være sanger i DR Pigekoret – men det allervigtigste for koret er faktisk alt det der ligger rundt om musikken. Nemlig fællesskabet, samhørigheden og det at bakke hinanden op. At være en del af et forpligtende fællesskab og sammen skabe noget der er større og vigtigere end sig selv – til glæde for alle danskere.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.