Region Syddanmark har i dag ansat Dorthe Crüger som ny administrerende sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt, der omfatter sygehusene i Kolding, Vejle, Middelfart, Fredericia og Give. Hun er 50 år og kommer fra en stilling som lægelig direktør på samme sygehus.

I sit nye job får Dorthe Crüger sammen med de øvrige direktører i direktionen det overordnede ansvar for ledelsen af Sygehus Lillebælt. Sygehusenheden er Region Syddanmarks næststørste sygehus med omkring 60.000 indlagte patienter hvert år, 4.300 fuldtidsmedarbejdere og et samlet budget på 3,1 mia. kr.
Direktionen på Sygehus Lillebælt skal fortsat bestå af tre direktører, så der går med det samme en proces i gang for at finde en tredje direktør.

– Sygehus Lillebælt er kommet langt med at realisere visionen om at være patienternes sygehus, og Dorthe Crüger har om nogen været bannerfører for at sætte patienterne i centrum i deres møde med sygehuset. Derfor er jeg overbevist om, at hun er den rette til at fastholde og udvikle Sygehus Lillebælts rigtig gode kurs på dette felt. Indenfor forskning har sygehuset også markeret sig stærkt. Også her er Dorthe Crüger gået foran. Samtidig er sygehuset kendt for at have godt styr på økonomien. Det skal også fortsat være et fokusområde, siger Jens Elkjær, der som sundhedsdirektør i Region Syddanmark bliver Dorthe Crügers nærmeste leder.

Afløser Niels Nørgaard Pedersen

I stillingen afløser Dorthe Crüger Niels Nørgaard Pedersen, som 1. marts 2015 begyndte i jobbet som administrerende direktør på Odense Universitetshospital.

– Jeg har en drøm om at sygehuset i højere grad bliver patienternes. Det er patienterne og de pårørende, det drejer sig om. Man taler meget om standardiseret behandling – alle skal have det samme tilbud – men det må ikke stå i vejen for at behandlingen er tilpasset den enkelte patients ønsker og behov. Jeg har gennem de sidste knap fem år sammen med dygtige ledelseskolleger og medarbejdere vist, at vi kan forny os og skabe Patienternes Sygehus. Det er et arbejde, jeg glæder mig til at fortsætte som administrerende direktør, siger Dorthe Crüger.

Dorthe Crüger begynder i sit nye job 1. april 2015.

Der var 14 ansøgere til stillingen.

(Foto: Region Syddanmark )