Et instagramopslag fik den 14-årige fredericianske pige, Mille Dyhrberg, til at gro sit hår med et mål: Hun ville donere håret til kræftramte. 

Den 14-årig Mille Dyhrberg gik med et ønske om at donere noget af hendes lange hår til kræftramte og søgte så på, hvordan man kunne det. Hun fandt en frisør, der havde tid og samarbejdede med en parykvirksomhed, der med kyshånd tager imod håret. 

Mille er glad for, at hun valgte at donere sit hår til kræftramte.

Jeg havde læst et opslag på instagram om en pige, som havde doneret sit hår. Det lød som en god ide. Jeg havde dengang ikke så langt hår – så jeg lod det gro. Jeg synes, at det var spændende, og det var en god gerning. Jeg fik en rigtig god mavefornemmelse, husker Mille Dyhrberg, at hun tænkte. 

 Jeg giver mit hår til kræftramte børn. Det kan være en pige eller en dreng, der har fået mit hår, der bliver til en paryk. Det er jeg glad for at vide. Jeg er ikke typen, der har langt hår, men at vide, at jeg kunne hjælpe andre på den måde tændte en ild i mig. Nu er jeg blevet korthåret igen, men jeg vil klart anbefale andre at gøre lignende ting. De historier, man hører, om de mennesker rammes, og den taknemmelighed der udvises ved den lille hjælp, man giver igen, varmer og viser medmenneskelighed.

 

Unge mennesker gør en forskel

Frisør og indehaver af Passion By Bjerring, Kristine Bjerring fortæller, at det er noget, man ser mere og mere. Hun synes, at det er dejligt, at de helt unge vil gøre en forskel og gøre igen.

Først skal man jo booke en tid naturligvis, og her også fortælle, at man ønsker at donere sit hår, for det tager lidt ekstra tid, og klipningen skal deles ordentligt op, så hårstråene vender rigtigt, når man sender dem af sted til parykmageren. Vi samarbejder med Toftild, der laver parykkerne til de kræftramte børn. Børns hår går til andre børn og voksenhår til voksne, fortæller Kristine Bjerring.

 

Det betyder meget for hende, at så mange unge vælger at gøre en forskel. 

Det er da vildt dejligt, at se dem gøre sådan en gerning. Det giver også os en værdi, at mennesker tænker sådan og har lyst til at donere hår. Det er sejt, at de unge mennesker tænker på sådan en måde, hvor de hjælper andre i en verden, hvor man altid siger, at de unge tænker for meget på sig selv. Det synes jeg ikke altid, at de gør. Det her er en mega god gerning, og den gerning har jeg stor respekt for, slutter Katrine Bjerring.