Et nævningeting i Kolding har i dag idømt den 35-årige Dennis Dam Schmidt fra Fredericia 8 års fængsel for forsøg på manddrab. Han blev endvidere frakendt førerretten i tre år som følge af, at han har kørt bil under påvirkning af bl.a. amfetamin, ligesom han bl.a. blev dømt for besiddelse af en række våben, herunder gerningsvåbnet.

Den nu dømte skød den 11. februar 2015 først på aftenen en bekendt, en 48 årig mand, der var på vej op ad trappen til den 36 åriges lejlighed på Falkevej i Fredericia. Skuddet blev affyret med et dobbeltløbet jagtgevær side by side og det ramte den bekendte i underlivet. Ofret var i livsfare i tiden efter skuddet og har pådraget sig varige mén.

Sagens behandling i retten har ikke kastet et klart lys over, hvorfor den 36 årige affyrede skuddet. Fast ligger det dog at skuddet blev affyret på klods hold og at en anden bekendt opholdt sig inde gerningsmandens lejligheden, da der blev skudt. Gerningsmanden flygtede efter handlingen. Han smed våbnet fra sig under flugten, selvom der stadigt var en patron i geværet.

Sagen blev behandlet i et nævningeting, fordi den dømte nægtede at have skudt for at dræbe, og fordi anklagemyndigheden forlangte mere end 4 års fængsel i straf.