Forside Kultur Dødens Hytte: Ny særudstilling viser livet efter døden

Dødens Hytte: Ny særudstilling viser livet efter døden

DEL
Foto: Dødens hytte, Givskud Zoo

Ved GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye særudstilling  Dødens Hytte kan gæster komme helt på livet efter døden og opleve processen efter et dyr dør – og andre dyr henter næring fra det.

Når et dyr dør, forsvinder det ikke bare. Det bliver en fødekilde for andre dyr, som får mulighed for at hente næring fra det døde dyr. Og derved skaber død mulighed for liv.

I den nyåbnede særudstilling Dødens Hytte i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan du komme tæt på processen og se, hvilke dyr  der henter næring i døde dyr. Det kan for eksempel være insekter, ræve og store fugle. 

– Den nye udstilling i parken har flere formål. For det første er det jo interessant at følge processen og se død blive til liv, så Dødens Hytte giver en ekstra oplevelse til vores gæster, siger biolog og formidler i GIVSKUD ZOO, Lasse Stærdal Simonsen og tilføjer:

– For det andet er det i tråd med vores biodiversitetsområde, som ligger lige ved siden af hytten.  Det betyder, at vi kan tilføje endnu mere formidling om dansk natur til vores events og undervisning. 

Hjælp naturens ådselsædere 
Udover at være endnu en oplevelse til parkens gæster og et værktøj til events og undervisning i parkens skoletjeneste ligger der en opfordring til gæster i den nye udstilling. 

– Rigtig mange dyr i vores økosystem lever af døde dyr. Derfor er det vigtigt, at de dyr har noget at leve af. Og faktisk er vi lidt for gode til at rydde op og fjerne døde dyr fra naturen i Danmark. Det presser ådselsædere, som får sværere ved at finde mad. Så hvis man opdager et dødt dyr i naturen, er det vigtigt at lade det ligge, fordi man derved giver ådselsæderne en hjælpende hånd – og dermed en håndsrækning til biodiversiteten i Danmark, siger Lasse Stærdal Simonsen. Dødens Hytte ligger ved området mellem dinosaurlejren på P3 og spisestedet Baobab på P2.

Annonce Kom til 1. maj i Tøjhuset
DEL