Lørdag den 31.oktober gæstede det populære danske band Dodo & the Dodos, Fredericia Teater, koncerten var arrangeret af Fredericia Live.

Dodo and the Dodos blev stiftet i 1986 af blandt andre forsanger, Dodo Gad.

Jeg var 18 år gammel i hin svundne dage og har skrålet med på adskillige af de mange fede sange og megahits Steen Christensen, den desværre nu bortgåede medstifter af bandet, stod bag. På imponerede vis spiller Dodo & The Dodos 34 år efter stadigvæk godt 50 koncerter om året. Det er stærkt medvirkende til at bandet også har et yngre publikum, der kan synge med på de mange kendte sange.

Dørene på teatret åbnede klokken 20.00, der stod håndsprit klar ved indgangen til alle gæsterne og baren var behørigt åbnet. Der var sat afstandslinjer med rødt tape op på gulvet foran baren således, at afstandskravene er nemme at overholde, også selvom man skulle have fået en fadbamse mere en balanceevnen kan overskue. Trappen op til salen var gjort ensrettet med en afspærring i midten, så man kun kunne gå op på den ene side og ned på den anden.

Der er helt klart gjort en kæmpe indsats i bestræbelserne på at overholde Covid-19 restriktionerne på Fredericia Teater, man kunne roligt gå til koncert her, i trygge og sikre rammer.

Klokken 21.00 var det blevet tid til at koncerten skulle starte og som altid havde fruen og jeg forsynet os med en lækker kold fadøl og havde forventningsfulde sat os til rette i den store sal. Der var totalt udsolgt og vores medgæster sad i behørig afstand til hinanden, mundbindene var pakket i lommen og salen summede herligt.

Præcis klokken 21.00 trådte bandets trommeslager Lars Thorup ind på scenen og gjorde os klar, herefter kom resten af bandet på scenen og uden yderligere dikkedarer gik de bare i gang. Der blev lagt ud med den dejlige, Giv mig skibene tilbage og herefter blev det bare en lang fest for øregangene, velkendte numre som, Stammer fra et kys, Vågner i natten, Giv mig hvad du har, Lev livet nu og mange flere blev spillet på en måde som bragte os alle tilbage i tiden med pophår og sjove musikvideoer.

Hele salen klappede med, og vi måtte jo ikke råbe og synge fik Dodo sagt, så hun bad os om at trampe i gulvet, hele teatret rystede, så meget blev der trampet.

Foto: Frank Jensen

Hele møget væltede, da Penge og Pigen med det røde hår blev spillet, hold kæft det var suverænt at være med til. Det var svært at blive siddende, men som tiden foreskriver, holdt vi os i salen til at sidde og klappe med og rokke rundt på stolene. Ja, der blev vel også, uden at nævne navne, brudt et forbud eller to, da flere havde svært ved ikke lige at synge med da de grebet af stemningen og et par fadbamser for meget, pludselig kunne teksterne udenad.

Et helt særligt og rørende øjeblik var da, Hvis det blir, blev introduceret og dedikeret til Steen Christensen, da det som Dodo Gad sagde, havde været hans ynglingsnummer.

Bambi På glatis blev af Dodo præsenteret i tidens ånd. Hun kom ind på at i musikbranchen havde hun som kvinde skulle lære at sige nej på en meget bestemt måde til visse typer, herefter lavede hun en lille sketch, hvor hun fingerede en ret fuld type, der stod og vrøvlede, og sagde så, ja man kunne jo kalde ham Morten, skarpt efterfuldt af en der bøjede sig ned og sagde han ikke kunne nå borgmesterkæden og han kunne jo så hedde Frank. Salen Klaskede sig på lårene af grin.

Dodo & The Dodos havde udover en veloplagt Anders Valbro, medbragt en guitarist ved navn Ginne Marker, og hun kunne i den grad vride spaden, hun hører til i en helt særlig kategori helt deroppe oppe hvor de allerbedste hører hjemme. Den 25-årige aalborgenser har været indstillet til tre gaffapriser, og har også vundet årets talentpris ved Carlprisen og det er ikke uden grund. Dodo Gad dansede rundt på scenen og spillede luftguitar til hendes suveræne strengeleg.

Ekstranumrene startede ud med, at Lars Thorup kom på scenen igen og sagde at Mette og Kåre havde glemt at forbyde en ting, nemlig at knipse. Efter at have lært os alle at knipse, dansede han knipsende op til trommerne og smadrede sit trommesæt med en fed trommesolo.

Aftenen blev behørigt sluttet af som den blev startet, med en sang om havet, megahittet Sømand af verden var en passende afslutning på en veludført koncert

Det var som i nok fornemmer en suveræn aften med ren nostalgi og en tur ned af memory lane. Det var et flot og professionelt sceneshow. Gæsterne og bandet havde en fest. De velkendte numre blev fremført just præcis som jeg husker dem fra 80,erne, samme poppede klang og Dodo Gad og Jens Rods stemmer fejlede bestemt ikke noget. Jeg kan godt forstå, at Dodo & the Dodos stadig er populære på festivaler og under normale forhold, tiltrækker mange gæster til deres koncerter.

2020 har været et hårdt år i livemusik branchen og man mærker tydeligt at savnet er stort når man er til de her små intimkoncerter med 3-400 publikummer. Det er dog bedre end ingenting og derfor tror jeg også at nydelsen er ligeså fed som hvis man står til en tætpakket koncert med tusindevis af mennesker. Man kommer på en måde tættere på kunstrene og man føler sig som en VIP gæst hver gang.

Det sluttede ca.22.45 og på vej ud af teatret bemærkede jeg, at folk stadig gik og var opstemte og måske også havde taget en tur i byen hvis ikke det var fordi alting lukker klokken 22.00.

Vi tog hjem og hyggede med lidt musik på anlægget og fik et par øl mere inden vi gik veltilfredse i seng oven på en dejlig aften i selskab med suveræne Dodo & The Dodos på Fredericia teater.

Tak til Dodo & The Dodos for at ligge til kaj i Fredericia for en aften.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer