TV 2 er i dialog med Divisionsforeningen Håndbold om kompensation for, at de ikke fik vist håndboldsæsonen 2019/20 færdig på tv, men når tv-stationen prædiker, at de ikke fik den vare, som de betalte for, så gjorde forbrugerne på TV 2 det heller ikke.

I weekenden kom det frem, at TV 2 er igang med en dialog omkring kompensation for, at de ikke kunne vise håndboldsæsonen færdig. TV 2 har i mange år vist dansk ligahåndbold, og selvom det ikke er i nærheden af de beløb i rettigheder, som der er i fodbold, giver tv-produktionen af kampene klubberne mulighed for at få god eksponering. Derfor er det en win-win situation for begge parter, selvom det ikke er de direkte tv-penge til klubberne, der gør den helt store forskel i budgettet.

Som følge af nedlukningen af sport, så sendte TV 2 en stor del af deres ansatte folk på sporten hjem på lønkompensation, ligesom der også har været lønnedgang på stationen for at undgå en fyringsrunde. Det er alt sammen god logik i en svær tid, men der hvor alarmklokken ringer er, at der er flere ting i den sag, som man har set gennem fingre med.

»Vi har mange rettigheder og har desværre oplevet en del aflysninger og forkortelser på grund af coronapandemien. I alle tilfælde er vi blevet kompenseret for de rettighedsomkostninger, vi har betalt. Det vil sige, at når vi ikke har fået den vare, vi har købt, har vi fået pengene tilbage,« siger TV 2s sportschef, Frederik Laursen, til stationens hjemmeside og fortsætter:

»I andre tilfælde, hvor en rettighed, som er betalt for en hel sæson, men hvor sæsonen ikke har levet op til aftalen om eksempelvis antal turneringer eller kampe, har vi fundet en rimelig måde at blive kompenseret på. Det er almindelig praksis. Og den proces kan jeg bekræfte, at der nu er i gang med Divisionsforeningen og DHF.« 

»Som vi ser det, er det yderst rimeligt, at man bliver kompenseret, når man betaler for en vare, man ikke får fuldt ud.« 

Det er yderst rimelig at blive kompenseret, men er det ikke også yderst rimeligt, at man som forbruger får kompensation for et produkt, som man ikke har fået? En væsentlig del af det at have sportspakken på TV 2 Play er, at der er håndboldrettigheder og den vare blev ikke leveret. Til sammenligning var Viaplay hurtigt ude at kompensere på deres sportspakke, der kostede under halvpris i forhold til normalt. Det gjaldt under hele lockdownperioden for sport. Der viser TV 2 sig at være dobbeltmoralske, da de som kunde hos Divisionsforeningen ikke har fået det produkt, som de har betalt for, og på samme måde har forbrugeren heller ikke fået penge for den betalte vare.

Selvsamme Frederik Laursen, der udtaler sig om sagen, har ved tidligere lejligheder slået fast, at stationen vil gøre alt for dansk håndbold, da det er deres DNA, og de havde formentlig ikke haft nogen sportskanal, hvis det ikke var for netop håndbold. Man kan så spørge: Hvor er kærligheden til håndbold nu? Sportsbranchen bløder, og de næste kontrakter, som klubberne laver med spillere, vil med stor sandsynlighed komme til at bære præg af den finansielle situation som følge af Covid-19. 

TV 2 har en årsaftale om, at de har de danske håndboldrettigheder inkl. landskampe, ligakampe og pokalkampe. Det giver de ifølge vores oplysninger samlet 20-25 mio. kr. for. Af de penge fordeles de 400.000 til 28 ligaklubber. Det er ikke beløb, der for alvor batter, og sammenligner man med aftalen for dansk fodbold, som NENT og Discovery har rettighederne til, betales der på den pæne side af 300 mio. kr. årligt.

Derfor kan det skabe undren, at TV 2 går så meget op i peanuts fra deres DNA-produkt, og hvis de ender med at få en kompensation – bliver seerne så kompenseret af de penge eller ryger de direkte ned i stationens egen pengekasse?

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer