Indtil onsdag vil det fortsat være blæsende. Frisk vind til kuling fra vestlige retninger, stedvis med vindstød op til stormstyrke. Det betyder at der flere steder vil være forhøjet vandstand især forbindelse med højvande.

Foto: DMI

Ved de kommende højvande i nat og tirsdag eftermiddag i Vadehavet ventes mellem 2.0 og 3.0 m over normal vandstand(DVR), og ved højvandene over den centrale Vestkyst ventes mellem 2.0 og 2.25 m over normal vandstand(DVR). Ved Skagerrak kysten ventes i aften og i nat mellem 1.2 og 1.4 m over normal vandstand(DVR), og omkring Kattegat mellem 1.2 og 1.4 m over normal vandstand(DVR).

Den kraftige vind sender også vand ind i Limfjorden, hvor der kommer en længere periode med forhøjet vandstand. Der ventes mellem 1.3 og 1.8 m over normal vandstand(DVR). Det højeste vandstand vil være i den vestlige del af fjorden. Vandstanden ventes først at aftage natten til torsdag.

Danmark ligger de kommende dage fortsat i det kraftige vestlige vind, som råder lige syd for lavtrykkene, der befinder sig over mellem Island og Nordskandinavien. Torsdag vil endnu et lavtryk nærme sig Danmark. Men denne gang bevæger det sig ind i Nordsøen og derved aftager vindpresset mod Danmark.

Udsendt af vagtchef Steen Rasmussen den 10. februar kl. 19.45

Leave a Reply