Meteorolog Anja Bodholdt, tirsdag den 28. september kl. 05.30

Så er tirsdagen skudt i gang og det med ugens formentligt pæneste vejr. Selvom dagen starter vådt over Nordsjælland og Københavnsområdet, så fortvivl ikke.

Dagen byder nemlig på sol til alle, dog undtaget Bornholmerne som må døje med skyer og regn, men i løbet af dagen vil der også kunne falde en byge vest for Storebælt. Vinden bliver der ikke meget af og temperaturen når op mellem 14 og 18 grader, hvilket er noget over det normale for årstiden.  

Onsdagen starter også pænt, men i løbet af dagen nærmer et lavtryk sig vestfra og det vil sætte dagsordenen for vejret resten af ugen, som kommer til at stå i efterårets tegn med både blæst og regn. De seneste prognoser indikerer frisk vind til kuling mellem syd og vest og i perioder med kraftige vindstød, som måske kan nå stormstyrke. Derudover vil der også falde en god portion vand og frem til lørdag morgen ventes nedbørsmængderne at opsummere sig til et sted mellem ca. 20 og ca. 60 mm, mest i den nordvestlige del af landet, og lokalt kan der komme endnu større mængder.

Så hold øje med vejrudsigten her på dmi.dk  

Det hele skyldes et omfattende og styrende lavtryk, som hele ugen vil ligge parkeret omkring Island, og vil sende flere mindre lavtryk og fronter ind over Danmark fra vest og sydvest.