Brugerne af dmi.dk har bidraget med forslag til forbedringer, og det har nu resulteret i flere tiltag. En af de mest iøjefaldende ændringer er de farvelagte vejrikoner og et lettere overblik over flerdøgnsvejret.

En af de ting, som brugerne i høj grad har savnet på dmi.dk, er farver på vejrikonerne. For at imødekomme brugernes ønsker er der derfor lagt farve på sol og skyer, så det bliver hurtigt at afkode, hvornår solen skinner, eller regnen falder.

“Mange af de forslag til forbedringer på dmi.dk, som vi har fået fra brugerne, handler om overblik og ikke mindst fraværet af den gule sol. Vi lytter til de mange gode og værdifulde forslag, og derfor har vores vejrikoner fået et lag farve for at skabe en bedre brugeroplevelse. Solen er kort sagt blevet gul, skyerne grå og regnen blå,” forklarer Michael Skelbæk, kommunikationschef på DMI.

Lokal flerdøgnsudsigt letter overblikket

En anden ting, som mange brugere har efterspurgt, er det hurtige overblik over vejret mange dage frem i tiden. Derfor tilbydes nu et lokalt femdøgnsoverblik, som kan foldes ud med flere detaljer, når man klikker på den enkelte dag. Der er desuden tilføjet maksimum- og minimumtemperaturer i femdøgnsoverblikket, så det bliver tydeligere, om der fx er risiko for nattefrost. For at understøtte det visuelle overblik introduceres samtidig to grafer med vejret for de kommende mange dage.

“Brugerne efterspørger overblik, og det forsøger vi at give dem på flere måder. Som det første tilbyder vi et enkelt femdøgnsoverblik, så man ved et hurtigt øjekast kan afkode, hvornår regntøj eller solhat skal i brug. Dernæst tilbyder vi selvfølgelig også flere detaljer for de enkelte dage, men de er nu gemt i fold-ud menuer for overblikkets skyld. Mange brugere har desuden savnet at kunne se vejrudviklingen flere dage frem i tiden. Derfor har vi nu tilføjet et grafisk overblik over de næste 3 til 9 døgn,” fortæller Michael Skelbæk og afslutter:

“Det er vigtigt at understrege, at arbejdet ikke er slut endnu. Vi lytter stadig til de mange gode forslag fra brugerne. Og vi kommer til at introducere endnu flere forbedringer i den kommende tid. Men for nuværende håber vi, at de nyeste tiltag er med til at skabe det overblik, som mange brugere har savnet på hjemmesiden.”

Der venter flere forbedringer på dmi.dk i den kommende tid. Nogle ændringer vil være tydelige for brugerne, mens andre er af mere teknisk karakter og derfor knap så synlige. De nye tiltag baseres på de mange værdifulde forslag fra brugerne, som der fortsat er mulighed for at bidrage med via feedbackknappen på dmi.dk.

På toppen af lokationssiden møder brugerne nu et femdøgnsoverblik.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.