Når de mange cykelryttere i DM-feltet lørdag indtager Middelfart, er de kommet til en kommune, som prioriterer cyklismen højt.

Et veludbygget netværk af cykelstier, supercykelsti til Fredericia og jævnlige cykelkampagner. Det er blot nogle af de ting, der gør Middelfart Kommune til en cykle-venlig kommune. Til sammen gør de det attraktivt at hoppe på jernhesten, og det godt for både borgerne og kommunen forklarer borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen:

Det giver god motion at cykle til sine daglige gøremål, og samtidig er det godt for den generelle sundhed i kommunen, hvis flere cykler. Derudover er det rigtigt godt for klimaet, hvis flere lader bilen stå i indkørslen og tager cyklen. Derfor arbejder vi i byrådet løbende på at forbedre vilkårene.

I de seneste år er flere tiltag sat i gang. Fra banegården i Middelfart til banegården i Fredericia er der etableret supercykelsti. Optællinger før og efter supercykelstien blev etableret viser, at antallet af cyklister er steget. Samtidig er antallet af biler på ruten faldet.

Siden 2015 har kommunens Stiplan sat retning for udbygningen af både cykelstier og rekreative stier. Målet med stiplanen er at skabe et sammenhængende og attraktivt system af transportforbindelser, der binder bysamfundene i kommunen sammen såvel øst/vest og nord/syd. Samtidig styrkes af mulighederne for at komme ud i naturen gennem udbygning af et mere sammenhængende system af rekreative forbindelser.

I forlængelse af Stiplanen er der gennemført en række projekter, som har givet bedre vilkår for cyklisterne. Senest er der i den kommende uge indvielse af et nyt stykke cykelsti ved Kringstrup, som skal give skoleeleverne en sikker cykelforbindelse mellem Gelsted og Ejby skoler.

Med et veludbygget net af cykelstier gør vi det lettere at tage den sunde og billige løsning – at tage cyklen. Derfor er det også vigtigt, at cyklisterne har gode forhold. Derfor er det fantastisk at se Stiplanen og de andre tiltag udfolde sig og blive til konkrete projekter, som borgerne kan bruge. Det øger sikkerheden på strækningerne og skaber dermed større tryghed, siger borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen.

Ud over de mange hverdagscyklister vil Middelfart i den kommende weekend summe af syngende cykeleger og susende dæk, når DM i Cykling afvikles i byen. Løbet køres på en 11 kilometer lang rundstrækning, som blandt andet løber langs supercykelstien. Deltagerne vil dog på grund af feltets størrelse køre på vejbanen, som er spærret i dagens anledning.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer