I 2016 blev DM i Skills afholdt i Fredericia, og det var også planen, at det skulle være afholdt tidligere på året, men grundet Covid-19 blev det aflyst. I stedet vender begivenheden tilbage til fæstningsbyen i 2023, hvor det skal afholdes i MesseC, hvor der forventes omkring 60.000 besøgende.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper indenfor de forskellige fag om at blive landets bedste. DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede muligheder, og det plejer at tiltrække mange interesserede til begivenheden.

I 2022 afholdes DM i Skills i Høng i Kalundborg Kommune, men i 2023 bliver det igen Fredericias tur til at afholde eventet.

– Vi har fået den vigtige opgaver mellem hænderne, at vi skal arrangere nogle dage, hvor vi skal hylde fagværket, da vi har den ære at være værter i MesseC. Sidst vi afholdt DM i Skills var 2016, hvor vi havde omkring 60.000 besøgende, og i de første dage var der fyldt med folkeskoler, der var kommet i busser fra nær og fjern. Vi glæder os helt vildt til de dage, hvor eliten indenfor erhvervsuddannelser kommer og skal vise deres færdigheder. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at give dem de bedst mulige rammer, sagde Fredericias borgmester, Steen Wrist (A), i forbindelse med præstationen af Fredericia blev udvalgt som værter for DM i Skills.

Formand for SkillsDanmark, Søren Heisel, glæder sig til at komme tilbage i de fredericianske rammer.

– For ikke så mange år siden var det et af de største events her i området. Der var flere unge mennesker, der fik den fantastiske idé at tage en erhvervsuddannelse, som de havde set her. Der er ingen tvivl om, at vi var imponeret over MesseC sidste gang – alt kunne lade sig gøre. Der kom mange mennesker, og det håber vi kommer igen. Vi vil vise det bedste frem, og når jeg ser de unge mennesker konkurrere vil jeg nødigt stille op i de konkurrencer, som de gør, da de er virkelig dygtige. Det er ikke kun for deres skyld, at vi afholder det, men det er ligeså meget for dem i grundskolerne. De skal se, hvad det er for noget, og vi vil præsentere brancherne fra deres bedste side i et autentisk miljø, hvor de unge i øjenhøjde kan se, hvad de forskellige ting er, sagde Søren Heisel ved præsentationen.

DM i Skills i 2023 afholdes den 2.-.4. februar i MesseC i Fredericia.