I 2021 sker der store ting i MesseC her i Fredericia. DM i Skills vender tilbage til byen, og det betyder mange tusinde gæster under hele arrangementet. Tirsdag eftermiddag var der taler og underskrivelse af en samarbejdsaftale.

Planen sagde, at det hele skulle foregå udenfor, men på grund af vejret måtte Grete Højgaard og hendes folk i MesseC tænke hurtigt, og i stedet diskede de op med et flot setup i den store messehal. Det var i virkeligheden også meget symbolsk, at kunne se ud i de tomme haller, der til DM i Skills vil være fyldt til randen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, bød velkommen med ordene “Vi er samlet her i dag af en rigtig god årsag, om lidt underskriver vi, forhåbentlig, en aftale der bringer DM i Skills her til Fredericia”. Han overlod ordet til Direktør for MesseC, Grete Højgaard.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Den 3. februar 2016 er en dag vi sjældent glemmer, både fordi der var DM i Skills her i MesseC, men også fordi det var den dag det brændte på havnen. Men vi fik løst det, og det blev en stor succes – nu vil vi gerne have en mere rolig start næste gang”, indledte Grete Højgaard.

“Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen til alle de unge mennesker, de unge mennesker der forhåbentlig får en festlig tid her i MesseC, en tid hvor de interagerer med hinanden, for det er på den måde vi skaber noget større”, lød det fra Højgaard.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Derfra gik ordet til formand for DM i Skills, Jesper Juhl Sørensen, der sagde tak for sidst – og gav råd med på vejen til Fredericia og MesseC.

“Jeg vil gerne sige et stort tak til alle organisationer og samarbejdspartnere der bakker op om det her projekt, det betyder meget for os. Da vi var her i 2016 var det en stor succes, hvor 62.000 besøgte DM i Skills her i MesseC”, sagde Juhl Sørensen og fortsatte:

“Hvorfor gør vi det her? Hvorfor bruges der penge på det her? Fordi vi gerne vil gøre en forskel. Have dygtige unge faglærte, det handler om at bære den dygtigste, at skabe talenter til at udvikle brancherne. Vi vil også præsentere fagene, brancherne og uddannelserne. Vi ønsker at bidrage til at folk vælger en erhvervsuddannelse. Vi vil gå så langt som at kalde os for noget unikt”.

“Vi har lært noget i Næstved, som jeg gerne vil give videre. I Næstved gjorde de det til en folkefest, en fest hvor hele byen var med. Det gav noget helt særligt til DM i Skills. Det håber jeg I kan skabe, ikke kun med Fredericia, men med hele Trekantområdet”, sagde formand for DM i Skills, Jesper Juhl Sørensen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Formand for Trekantområdets Kommuner, og Borgmester i Vejle, Jens Ejner Christensen, takkede også for, at DM i Skills nu er endt her i Trekantområdet.

“Vi er meget stolte af, at vi kan stå sammen om det her. Trekantområdet har et mål om at være produktionscentrum, og til det er der brug for flere unge. Hvis ikke de er til rådighed, så kan det bremse den vækst vi i de senere år har nydt godt af. Vi har haft et samarbejde i trekantområdet til hvordan vi får øget fokus på området”, lød det fra Jens Ejner Christensen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Sidste på talerstolen inden underskrivelsen var formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia Byråd, Pernelle Jensen, der fortalte, at DM i Skills passer lige ned i Byrådets strategi.

“Vi har talt meget om hvordan vi får flere unge til at starte og fuldføre en erhvervsuddannelse, hvorfor vi også har lavet en bindende aftale med erhvervsskolerne. En tredjedel af en ungdomsårgang skal vælge erhverv. Vi laver en større indsats for, at de vælger det allerede efter folkeskolen”, sagde Jensen og fortsatte:

“DM i Skills passer lige ind i strategien. Skills er med til at vise de unge hvor mange forskellige muligheder der er. Vi ved at mange unge fra Fredericia går erhvervs vejen, men vi vil som kommune gerne gå endnu længere”.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
https://www.6juli.dk/