Fredericia AVISEN brugte de sidste timer på Jelling Festival til at tale med den talentfulde producer, solosolist og frontmand i Djämes Braun, kort tid inden han spillede sidste koncert på festivalen.

Sidste år mødte vi også Lasse Kramhøft, det var under andre omstændigheder, bruddet med Kent “Kenno” Pedersen gjorde, at han sidste år skulle være Djämes Braun alene.

“Sidste år var det første gang, at jeg skulle optræde med et helt show alene. Jeg havde prøvet det før i et nødstilfælde, hvor det fungerede ret godt, nu var der så sat et show op omkring det. Jeg var virkelig spændt over det, der var et hel korhold, men det var stadig mig, der skulle dække hele frontlinjen. Det gik skide godt – Jelling Festivalen sidste år var den perfekte start, fordi der var så god stemning og folk var totalt glade. Jeg var også heldig at få super gode anmeldelser, som jeg normalt aldrig læser, men det gjorde jeg der, fordi det havde jeg brug for”, siger Lasse.

https://fredericiaavisen.dk/kom-med-backstage-med-djames-braun/

Hvad er der sket siden sidste år Lasse, du har haft travlt?

“Jeg har været ude at spille en masse intimkoncerter, jeg har lavet en masse ny musik, der er kommet en ny Djämes Braun-single, som hedder Halleluja for en måned siden, og der kommer en ny single nu, og den næste ligger klar. Jeg er begyndt at skrive ny musik i Djämes Braun-regi, hvilket er en kæmpe befrielse, fordi jeg have en lang periode, hvor jeg ikke rigtig vidste om, det skulle fortsætte som liveband. Men så begyndte ordene at komme tilbage, rimene og sangene i mit hoved. Jeg spiller faktisk tre nye sange i dag, dem er jeg også spændt på, fordi det er første gang”, siger Lasse.

Hvorfor står du på scenen i Jelling, når du producerer musik og skriver for så mange kunstenere?

“Det er fordi, jeg er folkets mand, det har noget at gøre med, at jeg tror, jeg ville dø ud, hvis jeg kun sad i et studie og skrev musik og ikke kom ud og eksekverede det. Jeg gjorde det jo i en lang periode fra 2006 til 2012, der var jeg jo nærmest ikke på scenen i syv år. Jeg tænkte, at det var noget, man gjorde dengang, man var teenager eller i starttyverne”, siger Lasse.

Hvad kan det at spille live?

“Det er simpelthen det, at man er 1 til 1 med sit publikum, de sange som du har siddet og skrevet om natten, lige pludselig ser du, at folk synger med, i bund og grund, så er det er en kæmpe livseleksirkande, der spuler energi ind i hovedet på dig”, siger Lasse

Der er mange numre, du laver, som du ikke selv udfører, hvordan er det så?

“Det er også godt, så kan jeg, når Sander, Topgunn eller Kesi spiller i Tivoli eller Smukfest, gå ud og stå med en fadøl i hånden og se folket. Det er meget sjældent, jeg har givet en sang til andre, som jeg selv kunne have sunget. Når jeg har en session i studiet med en artist, så prøver jeg ligesom at finde ud af, hvor er du henne i dit liv, hvad for noget musik, du godt kan lide, hvad har du af demoer lige nu for tiden, hvor bevæger du dig hen? Så prøver jeg at indkapsle det og lave noget, der er skræddersyet til dem, med dem selvfølgelig. Selvfølgelig er der nogen gange nogle sange, hvor jeg tænker den kunne jeg også have sunget, eller den her sang klarede det ikke så godt for mig selv, hvorfor gav jeg ikke den til Skinz i stedet for. Det er “the name of the game”, men det gode er, at der altid er sange, der mangler at blive skrevet”, siger Lasse.

Hvordan står Djämes Braun nu i 2019?

“Djämes Braun i det nye format er på en eller anden måde blevet skarpere, det er lidt ligesom i et parforhold, på et tidspunkt skal du enten tage på en lang god ferie til en sydtropisk ø, og drikke cocktails og værne om dit forhold syv-års-krise eller hvad det nu er, ellers så skal man gå hver for sig og finde noget nyt. Hvis man så vælger at redefinere sit ægteskab, band eller hvad du nu har tænkt dig at gøre, når du redefinerer det, så gør det også, at alle mennesker rundt omkring dig – også i bandet tænker hov, vi stod måske i en situation, hvor vi skulle lukke det hele ned. Djämes Braun har altid stået for en meget ekstrem spilleglæde og udadvendthed, så lige nu er der bare en kæmpe kampgejst også, fordi der er ny musik på vej, der er ny musik ude, så jeg tror at, jeg ved ikke om jeg kan sige det kort, men det er lidt sådan en mere ren energi, synes jeg”, siger Lasse.

Hvor skal man finde inspirationen i verdens musik lige nu?

“Det der er så smukt lige nu, er at Spotify har gjort verden så lille. Det vil sige at lige nu der sammensmelter mange forskellige genrer. Mit fokus er meget på caribisk, sydamerikansk eller brasiliansk musik. Men min sangskrivning er jo i bund og grund meget dansk, mine melodier er meget skandinaviske. Jeg tror, at det vigtigste er, at hvis man vil klare det og man drømmer om at leve af at lave musik, så skal man ikke gøre det. Man skal omgive sig med nogle gode mennesker, som man synes er sjove at lege sammen med, være kreative sammen med og heri opstår magien, og så giver resten sig selv. Kreativitet er jo en spøjs størrelse, specielt musikbranchen, for det er jo en forretning, der bygger på kreativitet og det er måske en af verdens største forretninger. Det vigtigste er bare, hvis man har et talent, så dyrk det, og dyrk det sammen med nogle mennesker, som du synes er grineren. Så kan det være at hele puslespillet lægger sig for en” sådan slutter Lasse Kramhøft, inden han om kort tid går på scenen for at lukke Jelling Festivalen.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?