Distriktskoleleder på Kirstinebjerg Skolen, Magnus Kudahl te Pas var denne aften i TV2 NEWS inden Statsministeren talte, for at fortæller om den seneste tid og ikke mindst om en delvis genåbning. Fredericia AVISEN fangede ham på telefonen efterfølgende.

“Det bliver helt sikkert svært, men vi klarer det. Der er mange problemstillinger og paradokser. Jeg er eksempelvis sikker på, at de små børn er lykkelige for at komme i skole igen, men også, at de store elever er lidt ærgerlige, særligt 9. klasse, der havde fortjent at prøve kræfter med en afgangseksamen,” fortæller Magnus Kudahl te Pas.

“Derudover så flyver tankerne allerede af sted om, hvordan vi kan gøre det hele – og mange spørgsmål rejser sig undervejs. Hvad med de voksne? De kan ikke surfe mellem klasserne, hvordan underviser vi, grupper, udenfor, indenfor, hvad med dårligt vejr, hvad med at dele eleverne op? Ja, der er mange spørgsmål, så jeg glæder mig til at se Undervisningsministeriets udmeldinger i den kommende tid. Vi har hørt, at det måske kun bliver fagene dansk og matematik, vi skal genstarte, men det rejser også mange spørgsmål, hvor lang bliver skoledagen – og hvordan,” uddyber Magnus.

Det er de helt små elever, der skal i gang igen, hvad tænker du om det – burde det ikke være de store, som har mere styr på hygiejne? 

“Både og. Jeg tænker faktisk, at det er fint, for samfundet skal startes op igen, og det kræver naturligvis også, at forældrene kan gå på arbejde. Jeg tænker som sagt også, at alle børn glæder sig. Vi har de seneste uger stillet enorme krav til forældrene, så det glæder mig, at vi lukker op, men det giver på den anden side også massevis af udfordringer, som jeg allerede har sagt, men de ville jo komme, når vi skal åbne op igen,” siger skolelederen og fortsætter:

“Vi har mulighed for at gøre brug af lokalerne på eksempelvis Havepladsvej til de små også. Vi må dele klasserne op, men det kommer ikke uden en pris, for vi skal stadig klare nødundervisningen for 6-9 klasse. Så ressourcerne er ikke bare noget, vi kan flytte, men lad os se, hvad vi kan gøre. Så er der også det med pauserne, hvor børnene ikke må lege frit, men skal blive i deres gruppe, men jeg synes faktisk, at de små er dygtige, godt opdraget, følger med og har forstået de mange budskaber, så det skal vi også nok løse.” 

https://demezamode.dk/

Kan du forstå, hvis forældrene ikke forstår, at det er de små, der skal starte først? 

“Ja, det kan jeg, men jeg tror faktisk, at de fleste tænker, “yes”. Men der sidder også dem, der er nervøse. Der sidder også dem, der har henvendt sig angående deres større børn, der skulle have været til prøveeksaminerne. Det er ærgerligt, derfor bliver der også meget at arbejde med trivselsmæssigt for 6-9. klasseseleverne,” siger Magnus Kudahl te Pas og fortsætter:

“Vi kommer til at arbejde på at hjælpe alle vores elever, men der vil være mange ting, små som store som vi skal holde styr på. Vi kan også se på vores nødpasning i Bøgeskov, at det kan være svært for to legekammerater, der er i hver deres gruppe, at de ikke må lege sammen i frikvarteret, men børnene har løst det sammen med vores personale, og det er jeg sikker på, at vi også gør, når vi åbner op igen.” 

Hvad hvis nogle forældre vælger at holde deres børn hjemme? 

“Det tror jeg ikke vil ske generelt, men det er klart, at der kan være nogle forældre og familier, der er særligt risikoramte familier, de har nok ikke interesse i at få deres børn ud, men det vil være en ny dialog, vi skal ind i, og vi må tage den derfra. Nu vender vi skibet rundt, og det har allerede krævet mange nye dialoger, vi ikke har haft tidligere. Der er ingen tvivl om, at vi også kommer til at trække på vores personale i påskeferien, så vi er helt klar, dertil kommer, at vi kommer til at informere bredt og om mange emner, men også noget så lavpraktisk som, hvor børnene skal sendes i skole. Vi knokler på og yder den ekstra indsats som der er brug for nu”, slutter Magnus Kudahl te Pas. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer