Fredericia AVISEN skriver jævnligt om Netflix og den længe ventede serie Disenchantment er nu kommet. Hvordan var den så, levede den op til forventningerne?

Jeg er stor fan af Matt Groening og Simpsons i særdeleshed, derfor havde jeg set frem til Disenchanctment. En dansk oversættelse kunne være utilfredshed og utilfredshed er der nok af i første afsnit, men ikke fra mig som seer. Matt Groening er kendt i sine tidligere serier som Simpsons og Futurama for at udfolde store persongallerier. Det er også tilfældet med Disenchanctment. Derfor er det vigtigt at holde et skarpt øje i afsnit 1, fordi persongalleriet vokser med hast og figurerne er yderst forskellige og elskelige fra start.

Seriens omdrejningspunkt er Bean og hende kan man kun holde af, der er lidt Bart møder Lisa over hende. Bean er prinsesse i Dreamland og hun er alt det modsatte af en traditionel Disneyprinsesse. Hun er meget negativ overfor etiketterne, regler og planer, for det ikke skal være løgn, får hun en meget dårlig ven og vejleder fra start. Hendes ven Luci, hun prøver på kærlig vis at banke livet ud af ham så han kan skride igen, men venner bliver de. Luci er en dæmon og giver virkelig skub til de dårlige sider Bean har i forvejen.

Hvis du ikke synes, at det lyder skørt nok, så vent til Elfo præsenteres, en rimelig irriterede karakter fra et overgearet verden med små havenisser der alle er glade og alles navn ender med o. På seriens egen skøre måde ender Bean, Luci og Elfo sammen som et stærkt trekløver.

Jeg vil ikke afsløre handlingen og skal nok flere afsnit ind i serien før jeg kommer med en endelig dom, men indtil videre er jeg underholdt på magisk vis. Normalt plejer der at være masser af referencer til virkelige hændelser og personer, denne gang går man lidt tilbage i tiden ligesom at serien foregår i middelalderen. I det første afsnit ser jeg flere referencer til Monthy Phyton både i historien og i grafikken, det varmer en oldschool humorfan. Jeg kan mærke, at det bliver en serie, hvor hvert afsnit kan ses flere gange og man vil stadig kunne finde nyt.

Tegnestilen er hovedsagligt velkendt som i Simpsons og Futurama, men der er alligevel noget anderledes i specielt baggrundene og grafikskilte. Det ser mere retro ud, men om det er på grund af budgettet er mindre til en Netflix produktion eller om det er en mode ting vides ikke. Men jeg kan lide det.

Se de 10 afsnit når det passer dig på Netflix.