Torsdag aften var der en voldsom industribrand på Fabriksvej 1b i Fredericia, hvor EE Rengøring har til huse. Administrerende direktør i EE Rengøring, Ulla Egeskov, fortæller om hele forløbet fra branden opstod, til hvad der nu skal ske. 

Alt var som det plejer. Ulla Egeskov forlod arbejdspladsen klokken 20:51, havde låst alt af og sørgede for, at alt var slukket. Klokken 22:20 fik TrekantBrand meldingen om, at der var opstået en brand, der i første omgang var adresseret til nabobygningen, der huser en skofabrik. Det viste sig dog, at det var i EE Rengørings bygning, at der var opstået en kraftig brand.

– Jeg var lige kommet hjem ,21:18 fordi jeg kom herude fra. Min Messenger bimlede løs med, at jeg skulle ringe, folk jeg ikke kender skrev til mig. Jeg ringede til en jeg ved hvem er, og fik at vide det brændte, og jeg ikke måtte blive forskrækket, men at der lød kæmpe eksplosioner. Jeg var på vej og kørte herud, siger Ulla Egeskov.

Sådan ser EE Rengørings bygning ud fra parkeringspladsen dagen derpå. Foto: AVISEN

I stedet for at gå i panik begyndte Ulla straks at tænke løsningsorienteret, ligesom hun fredag morgen var fattet, da medarbejderne mødte frem på matriklen og var i chok over, hvad der var sket. 

– Jeg havde lige tjekket alt var slukket inden jeg gik, så jeg gik i overlevelsesmode og tænkte, hvad vi gør rent lavpraktisk og hvad vi kunne hjælpe brandvæsenet og politiet med. Vi skitserede bygningen op, og der blev sendt røgdykkere ind. Meldingen gik på, at det var skofabrikken, og det troede flere af røgdykkerne stadig, da de var her og sagde, at der “bare” var sko i bygningen. Jeg sagde, at det var kemi, og fik tegnet op, hvor vi havde opløsningsmiddel, sprit, blegemidler, bioethanol osv., siger Ulla Egeskov.

Ulla Egeskov er fredag selv til stede på Fabriksvej 1b, og hun afventer nu den videre proces i forløbet med branden.

– Der kommer en taksator. Vi har slået historien op på Facebook, og prøver at køre driften videre. Vi skal bestille nye kemikalier, da de er væk og vi skal se, om nogle af kludene kan komme hjem til mig og vakses. Nu afventer vi taksator og skadesservice, forklarer Ulla.

Foto: AVISEN

Branden fik ikke fat i hele bygningen, og det betyder, at den formentlig kan komme i brug igen.

– Hvis vi lukker bygningen af kan man godt sikre den anden del af den, og der har vi også vaskemaskiner og tørretumbler Det er vores lager, der skal reetableres. Vi kigger efter nogle container eller lignende, siger Ulla.

Siden branden har Ullas telefon været rødglødende med alt lige fra telefonopkald, sms-beskeder og beskeder på de sociale medier om, at folk er klar til at hjælpe EE Rengøring videre, og ønsker dem det bedste.

– Det er stort. Det er fedt, selvom man er konkurrenter på en måde med nogle af dem. Frank fra Jysk Service ringede og sagde, at hvis jeg manglede noget, skulle jeg sige til. Han fattede sig i korthed, og sagde han ville hjælpe med det han kan. De kan ikke tage rengøringsopgaver, men de kunne hjælpe med plads og kemikalier, men det kan vi også selv få via vores grossister. De har allerede kontaktet os, og sagt telefonerne er åbne, forklarer Ulla Egeskov.

Branden var opstået omme i et skurområde, og fik fat i EE Rengørings lager, der nu skal reetableres. Foto: AVISEN

Selvom branden var voldsom, så har det ikke forhindret EE Rengøring i at arbejde fredag.

 – Vi er på arbejde allerede i dag med det vi havde i bilerne, så vi har lavet en nødløsning på det. Det er med håb om forståelse for det, og mandag bliver vi udfordret, men vi kigger hvad vi har at gøre med. Planen er, at vi kører igen tirsdag, siger Ulla.

Mens Ulla Egeskov selv har taget branden med så meget ro, som man kan i situationen, har der været kollegaer, der ikke har haft det nemt.

– De var dybt rystet. Jeg var fattet omkring det, da jeg ville tænke konstruktivt og komme videre. Reaktionen kan komme senere. Bjarne (indehaver af EE Rengøring, red.)  var dybt rystet og i chok. Medarbejdere ringede i nat, da jeg kom hjem, siger Ulla Egeskov.

Vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard oplyser, at politiet afsluttede deres arbejde på stedet klokken 00:50, hvor afspærringen blev ophævet. Næste skridt er en brandundersøgelse.

– Det er vores opfattelse, at der ikke er sket noget mistænkeligt, men derfor skal årsagen stadig klarlægges 100 procent. Det får vi styr på i løbet af fredag eller mandag, siger Finn Ellesgaard.

Mens politiets arbejde i forbindelse med branden sluttede allerede klokken 00:50, var TrekantBrand til stede i længere tid. Efterslukningen var fortsat i gang klokken 06:00, og indsatslederen kørte først fra stedet klokken 07:20.